Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επεκτείνεται το shut down στα εργοστάσια της F1

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επεκτείνεται το shut down στα εργοστάσια της F1

FORMULA 1

Επεκτείνεται το shut down στα εργοστάσια της F1

FORMULA 1

Την απόφαση να δώσει παράταση στην παύση εργασιών για τις ομάδες της Formula 1, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως ως συνέπεια της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, η FIA είχε αποφασίσει τη μεταφορά του υποχρεωτικού καλοκαιρινού shutdown, από τον Αύγουστο στους μήνες Μάρτιο/Απρίλιο, επεκτείνοντάς το από τις 14 στις 21 ημέρες.

Στη συνέχεια οι 21 ημέρες έγιναν 35 και πλέον σχεδόν διπλασιάζονται, φτάνοντας στις 63! Κίνηση εύλογη δεδομένου πως στην Αγγλία όπου εδρεύουν επτά ομάδες (Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas, Williams) έχουμε έως τώρα 26.000 θανάτους, στην Ιταλία που εδρεύουν άλλες δύο (Ferrari, AlphaTauri), έχουμε πάνω από 27.800 ενώ και στη μικρότερη Ελβετία (έδρα της Alfa Romeo-Sauber) οι απώλειες πλησιάζουν τις 2.000.

Advertisement
Advertisement

Ανακοινώθηκε λοιπόν πως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε την επέκταση του shut down, από τις 35 στις 63 συνεχόμενες ημέρες, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο. Παράλληλα, 50 ημέρες μετά την έναρξη της παύσης εργασιών και μετά από κατάθεση σχετικής αίτησης και έγκρισής της από τη FIA, κάθε ομάδα μπορεί να αξιοποιήσει έως και 10 μέλη της, που να δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Αντίστοιχα, σε ότι αφορά στους κατασκευαστές των υβριδικών μηχανών (Mercedes, Ferrari, Honda, Renault), η αντίστοιχη περίοδος παύσης εργασιών επεκτάθηκε από τις 35 στις 39 ημέρες. Όσο για το προσωπικό που μπορεί να πιάσει δουλειά εξ αποστάσεως, θα αφορά ξανά 10 άτομα αλλά αυτοί θα μπορούν να… σηκώσουν μανίκια 36 ημέρες μετά την επιβολή του shut down.

Όλα αυτά ενώ η Formula 1 έχει θέσει ως στόχο την έναρξη της σεζόν στις 5 Ιουλίου, από το Red Bull Ring της Αυστρίας.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Η F1 ανακοίνωσε πιθανή πρεμιέρα στο Red Bull Ring και στόχο 15-18 GP
Επίσημο: Χωρίς θεατές το βρετανικό Grand Prix!
O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!

Advertisement