Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εντυπωσίασε ο Κοβαλάινεν στις ελεύθερες δοκιμές!

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσίασε ο Κοβαλάινεν στις ελεύθερες δοκιμές!

FORMULA 1

Εντυπωσίασε ο Κοβαλάινεν στις ελεύθερες δοκιμές!

FORMULA 1

Η χθεσινή εμφάνιση του 32χρονου Φινλανδού στις ελεύθερες δοκιμές του Αμερικάνικου GP ήταν καλύτερη από τις προσδοκίες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Κοβαλάινεν πέτυχε τον 5ο χρόνο ημέρας και ήταν ταχύτερος του Ρομάν Γκροζάν κατά 2 δέκατα. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών ο Κοβαλάινεν προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η επίδοσή του: «Δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα. Δεν ήξερα τι να περιμένω, πίστευα ότι μπορώ να κάνω τι δουλειά αλλά δεν γνώριζα πόσο θα μου έπαιρνε να βρω την ταχύτητά μου. Δεν ήξερα αν θα χρειαζόμουν μια μέρα, μισό χρόνο ή δυο αγώνες αυτό ήταν το μόνο ερωτηματικό. Είναι ευχάριστο για μένα ότι βλέπω πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα απ’ ότι εκτιμούσα αλλά οι χρόνοι της Παρασκευής δε σημαίνουν και πολλά. Πρέπει να βελτιωθούμε αύριο».

Όσον αφορά στις εντυπώσεις του από την Ε21 η άποψη του Κοβαλάινεν ενισχύει την εντύπωση ότι το μονοθέσιο της Lotus είναι από τα πιο ισορροπημένα στο grid: «Δεν είχα θέματα, το μόνο που επικέντρωσα την προσοχή μου ήταν στο να βρεθώ στο όριο όσο πιο νωρίς γίνεται να νιώθω άνετα και νομίζω ότι πήγα σχετικά καλά σήμερα. Το μονοθέσιο ήταν καλά ζυγισμένο από την αρχή και δε χρειάστηκε να τροποποιήσουμε πολύ το στήσιμο του. Τα ελαστικά δε φθείρονται αμέσως οπότε αυτό σου αφήνει ένα περιθώριο κάποιων γύρων να προσπαθήσεις. Μπόρεσα πολύ γρήγορα ν’ αποκτήσω αίσθηση γύρω από το μονοθέσιο».

Advertisement
Advertisement

Το μόνο που προβλημάτισε το Κοβαλάινεν ήταν η θέση οδήγησης: «Χρειάζομαι άλλο κάθισμα αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Χρησιμοποίησα του Κίμι το οποίο είναι μεγαλύτερο οπότε πρέπει να παραγεμίσουμε με υλικό τις ακμές και το κενό γύρω από τους ώμους».