Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ενδέκατος ίσον τελευταίος!

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενδέκατος ίσον τελευταίος!

FORMULA 1

Ενδέκατος ίσον τελευταίος!

FORMULA 1

Ο Kimi Raikkonen έμεινε και στο Circuit of the Americas εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας, πράγμα που προκάλεσε την απογοήτευση του.

Advertisement
Advertisement

Και είναι λογικό αν δει κανείς τα φετινά του αποτέλεσμα. Ξεκίνησε τη σεζόν με τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες στους βαθμούς ενώ μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα, ήταν στο Top-10 σε οκτώ από τα δώδεκα Grand Prix που είχαν λάβει χώρα (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Κίνα, Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Ουγγαρία).

Όμως έκτοτε είναι σταθερά εκτός βαθμών, με το αρνητικό σερί να συνεχίζεται και στο αμερικάνικο Grand Prix του Τέξας. Εκεί, μετά από κακές κατατακτήριες δοκιμές, εκκίνησε μόλις δέκατος-έβδομος.

Ο «Iceman» είχε εκπληκτικό πρώτο γύρο, κέρδισε θέσεις και ακολουθώντας στρατηγική δύο pit stop, έδειχνε πως όδευε προς ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, στο τελευταίο stint η Alfa Romeo δεν είχε την απαιτούμενη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να πέσει ενδέκατος.

Advertisement
Advertisement

«Κοιτώντας τους προηγούμενους αγώνες, αυτή τη φορά ήμουν σε καλύτερη θέση απ’ ότι καιρό τώρα. Όμως προφανώς, όταν τερματίζεις ενδέκατος δεν παίρνεις απολύτως τίποτα. Τι εκεί, τι τελευταίος. Δεν έχει καμία διαφορά και γι’ αυτό είναι τόσο απογοητευτικό. Παρότι υπήρχαν θετικά στοιχεία σε αυτό τον αγώνα, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει», είπε ο Raikkonen.