Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ένας χρόνος χωρίς τον Niki Lauda (update)

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένας χρόνος χωρίς τον Niki Lauda (update)

FORMULA 1

Ένας χρόνος χωρίς τον Niki Lauda (update)

FORMULA 1

Συμπληρώθηκε κιόλας ένας χρόνος από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο σπουδαίος Niki Lauda.

Advertisement
Advertisement

Ένας οδηγός-θρύλος που έδωσε νέα διάσταση σε λέξεις όπως θέληση, αποφασιστικότητα, πείσμα. Ένας άνθρωπος που κοίταξε το θάνατο στα μάτια και τον αγνόησε. Που επέζησε ενός φρικιαστικού ατυχήματος στην «Πράσινη Κόλαση» το 1976 και που το μόνο που τον ένοιαζε ήταν το πότε θα επιστρέψει στις πίστες για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Αυστριακός ήταν μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στη Formula 1. Κάτοχος τριών παγκόσμιων τίτλων στη Formula 1 (1975, 1977, 1984), με 24 pole, 25 νίκες, 24 ταχύτερους γύρους και 54 βάθρα στο ενεργητικό του.

Advertisement
Advertisement

Όμως όσο επηρέασε το ρου της ιστορίας ως οδηγός, εξίσου σημαντικό ήταν και εκτός πίστας, βάζοντας το… χεράκι του στη κίνηση-ματ του Lewis Hamilton να ντυθεί στα χρώματα της Mercedes λίγο πριν την υβριδική της επέλαση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η F1 δεν θα ήταν ίδια χωρίς τον οδηγό Lauda, η F1 δεν θα ήταν ίδια χωρίς την προσωπικότητα Lauda στα paddock. Και σήμερα, τιμούμε τη μνήμη του, όπως σύσσωμη η οικογένεια του motorsport.

NORTHAMPTON, ENGLAND – JULY 16: Mercedes GP non-executive chairman Niki Lauda celebrates after the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 16, 2017 in Northampton, England. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Από νωρίς το πρωί, τα social media κατακλύζονται από μηνύματα προσωπικοτήτων και ομάδων του χώρου, που τιμούν τον αείμνηστο Niki…

Advertisement