Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ένα τραγούδι για τον Ayrton (video)

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα τραγούδι για τον Ayrton (video)

FORMULA 1

Ένα τραγούδι για τον Ayrton (video)

FORMULA 1

Ήταν και τότε Κυριακή του Πάσχα. Είκοσι-δύο ολόκληρα χρόνια πίσω, όταν ο κόσμος της Formula 1 έχανε μέρος της μαγείας του. Όταν έχανε τον σπουδαίο Ayrton Senna.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Πέτυχε όσα λίγοι, λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι και γι’ αυτό το λόγο ακόμα και σήμερα η μνήμη του παραμένει ζωντανή. Ο οδηγός-θρύλος είναι εδώ, στις καρδιές των απανταχού φίλων της ταχύτητας.

Εμπνέει όχι μόνο νέους οδηγούς (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Lewis Hamilton) αλλά και καλλιτέχνες. Όπως ο Ιταλός συνθέτης και στιχουργός Paolo Montevecchi, που έγραψε ένα τραγούδι για τον Ayrton, το οποίο ερμήνευσε ο παγκοσμίου φήμης Lucio Dalla.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, που είχαν λάβει χώρα στην Ίμολα και είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά, η live εκτέλεση αυτού του τραγουδιού συγκίνησε άπαντες.

Ήταν στο gala που διοργανώθηκε στην ιταλική πίστα, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ινστιτούτο «Ayrton Senna». Στη σκηνή ανέβηκε ο ίδιος ο Montevecchi που εμφανώς συγκινημένος ερμήνευσε το κομμάτι, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια της ανιψιάς του θρύλου της F1, Paula Senna, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Απολαύστε το…

Advertisement