Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ένα top model έκανε άνω-κάτω το Grand Prix Καναδά (video)

Ελλάδα 22:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα top model έκανε άνω-κάτω το Grand Prix Καναδά (video)

FORMULA 1

Ένα top model έκανε άνω-κάτω το Grand Prix Καναδά (video)

FORMULA 1

Παραλίγο… χάος είχαμε στο Grand Prix της Formula 1 που έλαβε χώρα στο Μοντρεάλ του Καναδά. Υπεύθυνη για αυτό ήταν η Winnie Harlow, top model και σύμφωνα με πολλούς αγαπημένη του Lewis Hamilton (πέρυσι έκαναν μαζί διακοπές στη Μύκονο), η οποία επιφορτίστηκε με το καθήκον να «ρίξει» την καρό σημαία στο φινάλε του αγώνα. Το κακό ήταν πως το έκανε στον 68ο γύρο ενώ ο αγώνας είχε 70!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αστοχία που αντιμετωπίστηκε με καυστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που η πρωταγωνίστρια του συμβάντος αλλά και οι επίσημοι λογαριασμοί της Formula 1 έσπευσαν να διασκεδάσουν, ρίχνοντας την ευθύνη σε άγνωστο φταίχτη, λέγοντας πως της είπαν πότε να «ρίξει» την καρό σημαία.

Πέραν όμως του αστείου της υπόθεσης, δεδομένου πως οι αγωνιστικοί κανονισμοί και συγκεκριμένα το άρθρο 43.2 τονίζουν πως ως τελικό αποτέλεσμα ορίζεται αυτό που ισχύει όταν πέσει η καρό σημαία, θα μπορούσε να υπάρξει χάος σε ότι αφορούσε στην κατάταξη.

Advertisement

Για καλή τύχη της Liberty, από το τέλος του γύρου 68 που θεωρείται πλέον επίσημα ο τελευταίος του φετινού Grand Prix Καναδά και του γύρου 70, δεν υπήρξε προσπέραση σε βαθμολογούμενη θέση. Η μοναδική αλλαγή που υπάρχει στην κατάταξη αφορά στην 14η θέση καθώς το προσπέρασμα του Sergio Perez (Force India) επί του Kevin Magnussen (Haas) θεωρείται ως μη γενόμενο. Παράλληλα, άλλαξε χέρια ο ταχύτερος γύρος που αντί για τον Daniel Ricciardo, ανήκει πλέον στον teammate του, Max Verstappen.

Advertisement

Ας δούμε όμως πόσο εύκολα αυτό το λάθος της Harlow θα μπορούσε να «καταστρέψει» τον αγώνα. Αν στη θέση του νικητή Sebastian Vettel βρισκόταν ένας πιο άπειρος οδηγός, ενδεχομένως βλέποντας την καρό σημαία να έκοβε ρυθμό. Αντίθετα ο Γερμανός βασίστηκε στις ταμπέλες που ύψωναν οι μηχανικοί του στο pit wall, τις ενδείξεις στο τιμόνι του ενώ παράλληλα, τσέκαρε και τις γιγαντοοθόνες όπου ήταν εμφανής η ένδειξη «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΥΡΟΣ» παρότι εκείνος είχε ήδη δει την καρό σημαία.

GP-Canada-harlow-chequeredflag-d640short

Κι αυτό σε έναν αγώνα όπου κάλυψε τη διαφορά 14 βαθμών από τον πέμπτο Lewis Hamilton και ανέκτησε την πρωτοπορία στη βαθμολογία! Υψίστης λοιπόν σημασίας για τη Scuderia.

Και φυσικά υπήρχε και θέμα ασφαλείας, το οποίο τόνισε ο Vettel: «Ανησυχούσα και το είπα στην ομάδα μου μέσω ασυρμάτου, μη μπει κανείς στην πίστα. Εμείς πηγαίναμε τέρμα γκάζι και οι κριτές ήδη το… γιόρταζαν, νομίζοντας πως είχε λήξει ο αγώνας».

GP-Canada-harlow-chequeredflag-e640

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι ευτράπελο όταν κλήθηκε ένας celebrity να ρίξει την καρό σημαία. Το 2002 στη Βραζιλία, ο σπουδαίος Pele έκανε… τρίπλα και παρότι πέρασε ο νικητής, δεν ανέμισε καν τη σημαία!

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν. Όμως ίσως θα έπρεπε να αναθεωρηθεί η πρακτική που θέλει guest stars να έχουν ρόλο σε τόσο κομβικές για την εξέλιξη των Grand Prix διαδικασίες.

Δείτε τι συνέβη, στο video που ακολουθεί…