FORMULA 1

Ένα επιπλέον τεστ για την Pirelli

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα επιπλέον τεστ για την Pirelli

FORMULA 1

Ένα επιπλέον τεστ για την Pirelli

FORMULA 1

Η κομισιόν της Formula 1 ενέκρινε το αίτημα της Pirelli και της επέτρεψε να πραγματοποιήσει δύο επιπλέον ημέρες δοκιμών εξέλιξης των ελαστικών του 2017 και συγκεκριμένα ελαστικών για βρεγμένο οδόστρωμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Δεν είναι μόνο η γενικότερη αλλαγή στα ελαστικά, σε διαστάσεις, δομή και σκελετό. Υπάρχει και ο προβληματισμός μετά τις δυσκολίες που προέκυψαν την περυσινή σεζόν σε καταστάσεις ακραίων καιρικών συνθηκών – και ειδικά στο Grand Prix Βραζιλίας που καθυστέρησε να αρχίσει, διεκόπη ενώ πέρασαν και πολλοί γύροι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ειδικά ενόψει 2017 που οι κανονισμοί ορίζουν πως οι επανεκκινήσεις θα πρέπει να γίνονται με κανονική παράταξη στο grid και όχι ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας, οι Ιταλοί θέλουν να διασφαλίσουν πως τα νέα βρόχινα ελαστικά θα μπορούν να αποδώσουν όπως επιθυμούν.

Advertisement
Advertisement

2017-test-pirelli-fiorano-b640

Δεν γνωστοποιήθηκε που θα γίνουν οι δοκιμές αυτές, αν και προφανώς πρέπει να διεξαχθούν σε σιρκουί που θα διαθέτει σύστημα κατάβρεξης της αγωνιστικής διαδρομής. Το τεστ θα είναι διήμερο και θα λάβει χώρα προφανώς πριν την πρεμιέρα της Αυστραλίας.