Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η εμπλοκή της Alfa Romeo στην F1 έχει νόημα!

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εμπλοκή της Alfa Romeo στην F1 έχει νόημα!

FORMULA 1

Η εμπλοκή της Alfa Romeo στην F1 έχει νόημα!

FORMULA 1

Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο διευθύνων σύμβουλος του FCA Group, Sergio Marchionne, που μίλησε για πιθανή επιστροφή της Alfa Romeo στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Φαίνεται πως το γεύμα με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Μαρανέλο, έβγαλε πολλές ειδήσεις και σίγουρα αυτή είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες! Δεν πρόκειται για ένα νέο σενάριο, χρόνια τώρα υπάρχει αυτή η συζήτηση.

Τώρα, έρχεται ο «πουλοβεράκιας» να ρίξει λάδι στη φωτιά εξηγώντας και υπό ποιο πλαίσιο θα είχε νόημα να δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή της ιστορικής μάρκας στη Formula 1. Αυτό δηλαδή της «ενηλικίωσης» ταλαντούχων Ιταλών οδηγών!

Advertisement
Advertisement

«Υπάρχει χώρος για την Alfa Romeo στην F1. Είναι ένα project που υπό κάποια μορφή πρέπει να αποκτήσει σάρκα και οστά. Έχω μιλήσει σχετικά με τον Mattia Binotto (σ.σ. τεχνικός υπεύθυνος στη Scuderia Ferrari) και τον Mauricio Arrivabene (σ.σ. επικεφαλής Gestione Sportiva) για να κατανοήσω με ποιους τρόπους θα μπορούσε η Alfa Romeo να συνεργαστεί με τη Ferrari», αποκάλυψε ο Ιταλός.

marchionne-arrivabene640

Με αφορμή και την αιφνίδια πρόσληψη του Antonio Giovinazzi για τη θέση του τρίτου οδηγού της ομάδας (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ) και την παρουσία στο GP2 οδηγών όπως ο Antonio Fuoco που προέρχεται από την ακαδημία της, παρουσιάζεται η τάση να «γεννηθούν» αστέρες της F1 «made in Italy».

Advertisement

Μη ξεχνάμε πως έχουμε να δούμε οδηγό από τη γειτονική χώρο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2011 ενώ σε μονοθέσιο από το Μαρανέλο, από το 2009!

Όλα καλά ως εδώ, το μόνο ασαφές είναι το χρονοδιάγραμμα ενός τέτοιου project και ο Marchionne εξήγησε το γιατί: «Το πρόβλημα είναι πως έχουμε πολλά επιβατικά οχήματα που λανσάρονται προσεχώς και έχουμε πολλές δεσμεύσεις από οικονομικής πλευράς. Με το λανσάρισμα της Giulia και της Stelvio, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο. Όμως ελπίζω να επαναφέρουμε την Alfa Romeo στην F1».

Advertisement

Κι εμείς κύριε Marchionne, κι εμείς…

alfaromeo-158-a640