Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εκτοξεύεται το budget της Ferrari

Ελλάδα 9:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκτοξεύεται το budget της Ferrari

FORMULA 1

Εκτοξεύεται το budget της Ferrari

FORMULA 1

To 2020 είναι η τελευταία χρονιά που η Formula 1 θα λειτουργήσει χωρίς «budget cap» και η Scuderia Ferrari σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο!

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου πως από το 2021 κάθε ομάδα θα πρέπει να λειτουργεί με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 175 εκατομμυρίων δολαρίων, η ιταλική ομάδα σκοπεύει να μπει στη νέα εποχή του σπορ έχοντας προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έτσι λοιπόν, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Ferrari Louis Camilleri, φέτος στο Μαρανέλο θα… αδειάσουν τις τσέπες που γέμισαν μετά από μία ακόμα χρονιά-ρεκόρ για το κομμάτι των αυτοκινήτων δρόμου.

«Είμαστε μία εταιρεία και το κομμάτι των αυτοκινήτων δρόμου είναι αυτό που χρηματοδοτεί την αγωνιστική μας ομάδας. Είμαστε αποφασισμένοι να επενδύσουμε. Κι ευτυχώς, το άλλο μέρος των δραστηριοτήτων μας μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις επενδύσεις. Τόσο από πλευράς χρημάτων όσο και ανθρώπων αλλά και εγκαταστάσεων», είπε ο Camilleri στο Autosport.com.

Advertisement
Advertisement

Παρότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο νούμερο για τα χρήματα που θα δαπανηθούν φέτος από την ιταλική ομάδα, διέρρευσε πως ανάμεσα στις επενδύσεις, θα είναι η δημιουργία νέου προσομοιωτή.

Θυμίζουμε πως ο τελευταίος τίτλος οδηγών που πανηγύρισε η Ferrari ήταν το 2007 διά χειρός Kimi Raikkonen ενώ το τελευταίο πρωτάθλημα κατασκευαστών, το 2008.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

Advertisement