Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εκτός Ferrari ο Νικόλας Τομπάζης;

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτός Ferrari ο Νικόλας Τομπάζης;

FORMULA 1

Εκτός Ferrari ο Νικόλας Τομπάζης;

FORMULA 1

Θέμα ωρών φέρεται να είναι η ανακοίνωση σημαντικών αλλαγών στο τεχνικό τμήμα της Ferrari. Θύμα αυτών είναι όπως αναμενόταν ο επικεφαλής σχεδιαστής της ιταλικής ομάδας, Νικόλας Τομπάζης. Η θέση του θα καλυφτεί από το… δεξί του χέρι, τον Simone Resta.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τα παραπάνω κυκλοφορούν τόσο στα ιταλικά όσο και στα βρετανικά ΜΜΕ, ήταν άλλωστε μία εξέλιξη που συζητιόταν πολύ τον τελευταίο καιρό. Φήμες θέλουν τη νέα διοίκηση της Ferrari να προβαίνει στην απομάκρυνση του Έλληνα σχεδιαστή διότι τα πρώτα δεδομένα από τις δοκιμές του μονοθεσίου του 2015 στην αεροδυναμική σήραγγα, ήταν απογοητευτικά. Παρά την προαγωγή του Resta, η Ferrari φέρεται να ενδιαφέρεται και για τον επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull Racing, Rob Marshall, το μέλλον του οποίου στους «ταύρους» φαντάζει δυσοίωνο.

Μένει να δούμε πότε θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση αυτή (μαθαίνουμε πως η καθυστέρηση οφείλεται στη δυσκολία να σπάσει το συμβόλαιο του Τομπάζη) που δεν θα είναι η μόνη. Υπό αμφισβήτηση είναι και το μέλλον του Pat Fry ενώ οι πληροφορίες μας θέλουν στο Μαρανέλο να κατευθύνεται και ο Bob Bell που παραιτήθηκε από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Mercedes AMG Petronas και είναι πλέον ελεύθερος να βρει νέο σταθμό στην καριέρα του. Ο 46χρονος Βόρειο-Ιρλανδός ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 από τη McLaren και πριν βρεθεί στη νυν πρωταθλήτρια, πέρασε από τη Benetton, τη Jordan και τη Renault στην οποία έμεινε για μία δεκαετία και τη βοήθησε να φτάσει στους τίτλους του 2005 και του 2006.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε πως μέσα στο 2014 παρελθόν έχουν αποτελέσει οι Stefano Domenicali, Luca Marmorini και Marco Mattiacci.

Ήταν εύλογο πως η αλλαγή προσώπων στα υψηλά κλιμάκια της Ferrari, με τον Sergio Marchionne πρόεδρο και τον Maurizio Arrivabene επικεφαλής της Gestione Sportiva, θα συνοδευόταν από αλλαγές στο τεχνικό team σε μία προσπάθεια αναδιάρθρωσης της ιταλικής ομάδας που έχει να πανηγυρίσει τίτλο από αυτό των κατασκευαστών το 2008.