Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εκθειάζει τον Kvyat o Horner

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκθειάζει τον Kvyat o Horner

FORMULA 1

Εκθειάζει τον Kvyat o Horner

FORMULA 1

Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, για τον Daniil Kvyat. Ο νεαρός Ρώσος ανήκει στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull και κάνει φέτος το ντεμπούτο του στη Formula 1, τρέχοντας για λογαριασμό της Scuderia Toro Rosso.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Στους πρώτους έντεκα αγώνες της σεζόν, ο 19χρονος έχει κερδίσει έξι βαθμούς. Δύο στο ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τερματίζοντας ένατος στην Αυστραλία, ενώ ήταν δέκατος σε Μαλαισία και Κίνα και ένατος στον αγώνα του Σίλβερστοουν. Παράλληλα έχει προκριθεί τέσσερις φορές στο Q3 σε κατατακτήριες.

Έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις και είναι έως τώρα ο πρωτοεμφανιζόμενος της σεζόν. Η ταχύτητα του, δεδομένου του άλματος που έχει κάνει από το GP3 στο οποίο αγωνιζόταν πέρυσι, είναι πολύ εντυπωσιακή. Είχε λίγες δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν και ο Jean-Eric Vergne είναι πολύ γρήγορος οδηγός, άρα έχει και σημαντικό μέτρο σύγκρισης“, είπε ο Horner στο βρετανικό περιοδικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ο Βρετανός δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull.

Έχουμε και πολλούς ακόμα ταλαντούχους οδηγούς που ανεβαίνουν κατηγορίες κάθε χρόνο, όπως οι Carlos Sainz Jr, Pierre Gasly και Alex Lynn. Υπάρχουν λοιπόν εντυπωσιακά ταλέντα που προκύπτουν από το Junior πρόγραμμά μας. Μη ξεχνάτε πως και οι δύο επίσημοι οδηγοί μας (σ.σ. οι Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo) έχουν αναδειχθεί μέσω αυτού του προγράμματος και βρίσκονται αμφότεροι εκεί που βρίσκονται με την αξία τους“, σχολίασε ο 40χρονος.