Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έκανε έφεση και περνά στην αντεπίθεση η Aston Martin

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκανε έφεση και περνά στην αντεπίθεση η Aston Martin

FORMULA 1

Έκανε έφεση και περνά στην αντεπίθεση η Aston Martin

FORMULA 1

Η Aston Martin Racing επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή της την κατάθεση ένστασης για τον αποκλεισμό του Sebastian Vettel από το Grand Prix Ουγγαρίας.

Advertisement
Advertisement

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στον ενδέκατο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ωστόσο στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας από τον τεχνικό έφορο της FIA, δεν μπόρεσε να αντληθεί από το ρεζερβουάρ η απαιτούμενη ποσότητα του 1.0 λίτρου καυσίμου, όπως ορίζουν οι Τεχνικοί Κανονισμοί της Formula 1.

Όμως εξ αρχής η Aston Martin Racing αντέδρασε και εντός του χρονικού πλαισίου των 96 ωρών που όριζαν οι κανονισμοί, έκανε πράξη την πρόθεσή της. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, δεν περιορίστηκε στο να καταθέσει ένσταση για την απόφαση αλλά ζήτησε και νέα, ανεξάρτητη επανεξέταση του θέματος, τονίζοντας πως έχει ανακαλύψει νέα, σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με την ποινή και δεν ήταν διαθέσιμα το βράδυ της Κυριακής.

AMR-21-GB-GrandPrix-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα δεδομένα της βρετανικής ομάδας, το ρεζερβουάρ της AMR21 του Γερμανού οδηγού, θα έπρεπε να βρίσκεται 1.74 lt καυσίμου. Αντλήθηκαν μόνο 300ml άρα εξ αρχής η Aston Martin υποστηρίζει πως θα πρέπει να βρεθεί στα σωθικά του πράσινο μονοθεσίου ακόμα 1.44 lt – πράγμα που θα οδηγούσε σε αναίρεση του αποκλεισμού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Otmar Szafnauer, το πρόβλημα πρέπει να ήταν σε αστοχία στη λειτουργία της αντλίας, η οποία δεν μπόρεσε να συλλέξει όλη την ποσότητα καυσίμου που υπήρχε στο ρεζερβουάρ. Και το ρεπορτάζ λέει πως ίσως η Aston Martin στηρίξει την ένσταση στην πρόθεση να αντικατασταθεί η αντλία ώστε να υπάρξει νέα προσπάθεια συλλογής καυσίμου.

Όλα αυτά ενώ το πράσινο μονοθέσιο του 34χρονου οδηγού, σφραγίστηκε και μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη Γαλλία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ο Vettel δίνει τη δική του μάχη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
«Βράζουν» στη Red Bull με τον Bottas (video)
F1 GP Ουγγαρίας: Χάος και νίκη για Ocon!

Advertisement