Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έγραψε ιστορία ο Kvyat

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έγραψε ιστορία ο Kvyat

FORMULA 1

Έγραψε ιστορία ο Kvyat

FORMULA 1

Τερματίζοντας εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας στο Grand Prix Αυστραλίας, o Daniil Kvyat πέτυχε κάτι πολύ περισσότερο από το να χαρίσει πόντους στην ομάδα του. Έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της F1 που πήρε βαθμούς!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο περυσινό πρωταθλητής του GP3 Series, τερμάτισε δέκατος στο Άλμπερτ Παρκ και μετά το μηδενισμό του Daniel Ricciardo, προβιβάστηκε στην ένατη θέση. Έτσι έσπασε το ρεκόρ… νεότητας που κατείχε ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastian Vettel, από το 2007 και το Grand Prix των ΗΠΑ που είχε γίνει τότε στην Ινδιανάπολη αφού πήρε βαθμό (ή βαθμούς, αναλόγως τι θα γίνει με τη έφεση που κατέθεσε η Red Bull Racing), σε ηλικία 19 ετών και 322 ημερών!

Μετά την ολοκλήρωση του ντεμπούτου του, ο ταλαντούχος οδηγός από την Ούφα δήλωσε: «Το γεγονός πως τερμάτισα το πρώτο μου GP κερδίζοντας βαθμό, με κάνει να νιώθω υπέροχα. Ήταν ένας φανταστικός πρώτος αγώνας με την ομάδα, όλοι δούλεψαν σκληρά και το να κερδίσουμε βαθμούς, είναι ιδανικό αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής. Συγχαρητήρια σε όλους. Δεν περίμενα να βαθμολογηθώ στον πρώτο μου αγώνα και αυτό με κάνει να φανταστικά. Αυτό το αποτέλεσμα είναι πραγματική ώθηση για εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Αν συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να περιμένουμε μία θετική σεζόν».

Advertisement
Advertisement

Για τον ταλαντούχο Ρώσο, μίλησε και ο επικεφαλής της STR, Franz Tost: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Daniil, που έγινε ο νεότερος σε ηλικία οδηγός που βαθμολογήθηκε σε Grand Prix της F1. Είναι πολύ ενθαρρυντικό και είμαι σίγουρος πως αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά επιτυχιών».