Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εγκρίθηκε το πλάνο για GP στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εγκρίθηκε το πλάνο για GP στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι

FORMULA 1

Εγκρίθηκε το πλάνο για GP στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι

FORMULA 1

Πράσινο φως φαίνεται πως έχουμε επιτέλους για τη διεξαγωγή Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 στους δρόμους του Μαϊάμι!

Advertisement
Advertisement

Η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, ήθελε καιρό τώρα να προσθέσει ένα δεύτερο αγώνα στα εδάφη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το σενάριο να μάχονται τα μονοθέσια στους δρόμους της πόλης της Φλόριντα, φάνταζε ιδανικό.

Ωστόσο το αρχικό πλάνο για αγωνιστική διαδρομή που θα απλωνόταν στους δρόμους του λιμανιού, είχε οδηγήσει σε αδιέξοδο. Τόσο λόγω της έλλειψης βούλησης από την τοπική κοινωνία αλλά και λόγω της πολυπλοκότητας εξασφάλισης αδειών σε ότι αφορούσε στην ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Όμως όλα αυτά δείχνουν να αποτελούν παρελθόν. Η RSE Ventures του Stephen Ross που είναι ο promoter του αγώνα, βρήκε τη λύση, με τη διεξαγωγή αγώνα σε διαδρομή που θα στηθεί περιμετρικά του σταδίου Hard Rock που αποτελεί το «σπίτι» της ομάδας Αμερικανικού Ποδοσφαίρου των Miami Dolphins. Ομάδα ιδίων συμφερόντων ενώ θα αξιοποιηθούν τόσο χώροι στάθμευσης περιμετρικά του σταδίου όσο και περαιτέρω εδάφη που ανήκουν στους Dolphins.

Advertisement

Η κοινή ανακοίνωση την οποία υπέγραφαν ο CEO και αντιπρόεδρος του σταδίου και τον Dolpins, Tom Garfinkel και ο εμπορικός διευθυντής της F1, Sean Bratches, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως έχουμε φτάσει σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τη φιλοξενία του παρθενικού Miami Grand Prix στο Hard Rock Stadium. Με εκτιμώμενα οικονομικά οφέλη της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων και την κράτηση 35.000 δωματίων ξενοδοχείων τις ημέρες του αγώνα, το GP θα αποτελεί κάθε χρόνο τονωτική ένεση για τη Νότια Φλόριντα».

Advertisement

Παρότι δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, ο Garfinkel έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφορά σε ημερομηνία Μαΐου, το 2021.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως τα παραπάνω δεν εξασφαλίζουν τη διεξαγωγή του Grand Prix καθώς θα χρειαστεί το πράσινο φως και από τοπικούς φορείς, έχουν όμως πλέον καμφθεί τα περισσότερα εμπόδια.

Advertisement