Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έφυγε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Williams

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έφυγε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Williams

FORMULA 1

Έφυγε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Williams

FORMULA 1

Παρελθόν από την ομάδα της Williams F1 αποτελεί ο Ed Wood, με την αποχώρησή του να είναι άμεση. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη δεν έχει να κάνει με το κακό ξεκίνημα της ιστορικής ομάδας στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο Βρετανός επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και αυτό αναμένεται να φέρει περαιτέρω ανακατατάξεις. Άλλωστε δεν είναι και λίγες καθώς μετά την έλευση του Paddy Lowe από τη Mercedes στο ρόλο του επικεφαλής τεχνικού υπεύθυνου, προσλήφθηκαν ο προερχόμενος από τη Ferrari Dirk de Beer ως επικεφαλής αεροδυναμικής και ο Doug McKiernan που μετά από 16 χρόνια στη McLaren, μεταπήδησε στην ομάδα του Γκρόοουβ αναλαμβάνοντας το ρόλο του επικεφαλής μηχανολόγου.

Όσο για τον Wood, προερχόταν από τη Ferrari και εντάχθηκε στο δυναμικό της Williams το 2006.

Advertisement
Advertisement

«Η συνεισφορά του Ed στις πολλές επιτυχίες που είχαμε στα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, ήταν μεγάλη. Όπως για παράδειγμα στη δημιουργία των FW36 και FW37 που τις σεζόν 2014 και 2015 αντίστοιχα, βρέθηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Η εμπειρία, οι ικανότητές του και το πάθος του, αποτελούσαν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Williams», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της βρετανικής ομάδας.