Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

«Έφυγε» ο Sir Jack Brabham

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Έφυγε» ο Sir Jack Brabham

FORMULA 1

«Έφυγε» ο Sir Jack Brabham

FORMULA 1

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sir Jack Brabham.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Αυστραλός «έφυγε» πλήρης ημερών, το πρωί της Δευτέρας (19/5) στο σπίτι του. Ο «Black Jack» όπως ήταν το παρατσούκλι του, είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κατακτήσει τίτλο με δικό του μονοθέσιο!

Συγκεκριμένα, πήρε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1959, οδηγώντας μία Cooper T45, διπλασίασε τους τίτλους του το 1960 με την Cooper T53 και πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο το 1966, με τη δική του Brabham BT19 που έπαιρνε ώθηση από κινητήρα Repco!

Advertisement
Advertisement

«Είναι μία λυπητερή ημέρα για όλους μας. Έζησε μία απίστευτη ζωή, πέτυχε περισσότερα απ’ όσα θα ονειρευόταν κανείς και θα συνεχίσει να ζει μέσα από την κληρονομιά που αφήνει στον κόσμο των αγώνων», είπε ο γιος του, David, εκπροσωπώντας την οικογένεια Brabham.

Ήταν σπουδαίος οδηγός και εξαιρετικός μηχανικός. Συνολικά πανηγύρισε 14 νίκες πίσω από το τιμόνι, με την τελευταία να έρχεται το 1970, στο Grand Prix της Νότιας Αφρικής. Εκείνη τη χρονιά, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και πούλησε την ομάδα του που συνέχισε να έχει επιτυχίες, με τον Bernie Ecclestone αφεντικό και τον Nelson Piquet πίσω από το τιμόνι (τους τίτλους του 1981 και 1983).

Advertisement

Το video που σας παραθέτουμε, περιλαμβάνει ένα παλιό, ασπρόμαυρο αφιέρωμα, στον Sir Jack Brabham, τον πρώτο Αυστραλό παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Advertisement