Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

«Έφυγε» ο διευθυντής των αγώνων F1 Charlie Whiting

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Έφυγε» ο διευθυντής των αγώνων F1 Charlie Whiting

FORMULA 1

«Έφυγε» ο διευθυντής των αγώνων F1 Charlie Whiting

FORMULA 1

Σοκ στον κόσμο της Formula 1 καθώς μερικές ώρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν, «έφυγε» από πνευμονική εμβολή ο Charlie Whiting, διευθυντής των αγώνων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Ήταν 66 ετών και ήταν μία αξιοσέβαστη φιγούρα στις πίστες. Ξεκίνησε να εργάζεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 1977, με την ομάδα της Hesketh, προτού μεταπηδήσει στη Brabham.

Είχε το ρόλο του επικεφαλής μηχανικού όταν ο Nelson Piquet κατέκτησε τους παγκόσμιους τίτλους του 1981 και του 1983. Το 1988, όταν ο Bernie Ecclestone πούλησε την ομάδα, ο Whiting εντάχθηκε (με τις ευλογίες του πρώην αφεντικού του) στο δυναμικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας και από το 1997 είχε το ρόλο του διευθυντή των αγώνων.

Ήταν ο άνθρωπος που ξεκινούσε τις διαδικασίες εκκίνησης όταν τα μονοθέσια ήταν παραταγμένα στο grid και έπαιρνε την τελική απόφαση για κάθε εξέλιξη κατά τη διάρκεια των Grand Prix: την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, τη διακοπή του αγώνα, την επιλογή καθεστώτος εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας κτλ.

Advertisement
Advertisement

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας και ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της επιβολής του halo.

«Ο Charlie Whiting ήταν ένας σπουδαίος Διευθυντής Αγώνων, μία σημαντική φιγούρα στη Formula 1 που αντιπροσώπευε την ηθική και το πνεύμα αυτού του φανταστικού σπορ. Η Formula 1 έχασε έναν πιστό φίλο αλλά και έναν χαρισματικό πρεσβευτή», είπε σχετικά ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt.

O Βρετανός βρισκόταν στη Μελβούρνη και συμμετείχε κανονικά στις διαδικασίες του πρώτου Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019.