Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έχει να θυμάται από το Σπα ο Vettel

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έχει να θυμάται από το Σπα ο Vettel

FORMULA 1

Έχει να θυμάται από το Σπα ο Vettel

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το Grand Prix Βελγίου καθώς μετράει δύο νίκες στην πίστα του Σπα (2011, 2013), ισάριθμες pole positions (2011, 2013), παρουσίες στο βάθρο (2009, 2012) και ταχύτερους γύρους (2009, 2013). Επιτεύγματα που δύσκολα θα επαναλάβει φέτος…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η χάραξη της πίστας του Σπα-Φρανκορσάμπ αναμένεται να ξεγυμνώσει τις μονάδες ισχύος της Renault που υστερούν σημαντικά έναντι εκείνων της Mercedes. Με δεδομένο αυτό το μειονέκτημα, ο Sebastian Vettel δεν έχει παρά να ελπίζει στον ανατρεπτικό χαρακτήρα του σιρκουί στην καρδιά των Αρδεννών.

«Ο αγώνας στο Σπα αποτέλεσε εφαλτήριο του σερί των εννέα νικών μου πέρυσι, πράγμα που πάντα μου αρέσει να θυμάμαι. Το σιρκουί του Βελγίου περιλαμβάνει κάθε είδους στροφή, πολύ γρήγορες, μεσαίας ταχύτητας, έχει σημεία δυνατού φρεναρίσματος αλλά και ευθείες. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι υψομετρικές διαφορές, είναι σαν τρενάκι του λούνα παρκ – ειδικά στην Eau Rouge. Ο καιρός μπορεί επίσης να είναι απρόβλεπτος, μία πρόκληση για οδηγούς και ομάδες που δεν πρέπει να υποτιμάται. Μέσα σε μερικά λεπτά, μπορεί η καταιγίδα να δώσει τη θέση της σε ηλιοφάνεια και το αντίθετο. Παράλληλα, συχνά στο Σπα κάνει την εμφάνισή του και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες, γιατί είναι μέσα στο δάσος και δένει τέλεια με το γύρω σκηνικό», είπε ο 27χρονος.

O Vettel καθοδόν για τη νίκη στο περυσινό GP Βελγίου

Advertisement
Advertisement

Ο Vettel αναζητά ακόμα την πρώτη του νίκη για το 2014, την ώρα που ο teammate του στη Red Bull Racing, Daniel Ricciardo, μετράει δύο (σε Καναδά και Ουγγαρία).