Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ecclestone: Η F1 είναι στα χειρότερά της!

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ecclestone: Η F1 είναι στα χειρότερά της!

FORMULA 1

Ecclestone: Η F1 είναι στα χειρότερά της!

FORMULA 1

Ο 85χρονος διευθύνων σύμβουλος της FΟΜ επιτίθεται στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής  (FIA), Jean Todt, ζητώντας του ν’ αναλάβει τις ευθύνες του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Είναι δεδομένο πως ο Ecclestone μιλά όταν έχει κάτι να πει και χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να κατευθύνει την πίεση που θέλει ν’ ασκήσει. Μιλώντας στην Daily Mail ο CEO της FOM έριξε βόμβες: «Εγώ δε θα ξόδευα λεφτά για να πάω την οικογένειά μου να δει έναν αγώνα. Σε καμία περίπτωση. Αφού λίγο πολύ ξέρεις ότι θα εκκινήσει από την pole και θα κερδίσει ο Χάμιλτον ενώ και η άλλη Mercedes θα είναι στο βάθρο».

Αναφερόμενος στο σημερινό τρόπο λειτουργίας της F1, ο Ecclestone έκανε λόγω για καρτέλ: «Πρόκειται για μονοπωλιακές πρακτικές που είναι παράνομες. Σίγουρα δεν είναι υγιές πεδίο ανταγωνισμού». Ο Βρετανός αναφέρεται στο δικαίωμα που έχουν Mercedes και Ferrari ν’ ασκήσουν βέτο στην αλλαγή των κανονισμών μέχρι το 2020 πράγμα που καθιστά αδύνατη μια ανατροπή.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο της FIA, Jean Todt: «Δυστυχώς έχει γίνει διπλωμάτης. Ασχολείται μόνο με την οδική ασφάλεια, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η F1, παρότι είναι μέρος του ρόλου ως προέδρου της FIA και δεν θέλει να κάνει κάτι που πιθανόν θα επηρεάσει το έργο του και τους στόχους του στα Ηνωμένα Έθνη. Καλά κάνει και ασχολείται μ’ όλα αυτά, ας μεταβιβάσει σε κάποιον άλλο τις αρμοδιότητες για τη F1».

Ο Ecclestone σε μια προσπάθεια να διανθιστεί το θέαμα έκανε λόγο για σειρά εκκίνησης διαφορετική από τη σειρά κατάταξης στις δοκιμές: «Ο ταχύτερος στην pole θα κρατά το ρεκόρ και θα παίρνει το τρόπαιο στο τέλος της χρονιάς αλλά δε θα εκκινεί πρώτος. Θα εκκινεί από το μέσον…».

Τέτοιες σκέψεις δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική καθώς τι νόημα θα έχει μετά η προσπάθεια για την επίτευξη ταχύτερου χρόνου και πόσοι θα μπαίνουν σοβαρά στη διαδικασία. Βέβαια ο αντίλογος είναι πως ούτε τώρα έχει τόση αξία η διαδικασία των δοκιμών καθώς κυριαρχούν οι Mercedes. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ecclestone δε μιλά τυχαία καθώς απομένουν λίγες μέρες πριν την οριστικοποίηση των αλλαγών στους κανονισμούς του 2017 και με βάση την αυξημένη ισχύ που έδωσε στον ίδιο και στον Τοντ η Ολομέλεια της FIA πέρυσι το Δεκέμβριο θα μπορούσαν να επιβληθούν μεγαλύτερες αλλαγές απ’ αυτές που τελικά προωθούνται.

Advertisement

Hamilton-Barca16test1-i640
Ο Lewis Hamilton μιλά στους δημοσιογράφους στη Βαρκελώνη όπου διεξάγεται το πρώτο χειμερινό τεστ εξέλιξης

Πάντως είναι σίγουρο πως η F1 δεν αντέχει άλλη χρονιά απόλυτης κυριαρχίας της Mercedesόπως ακόμη και ο Hamilton τόνισε χτες στη Βαρκελώνη: «Ελπίζω οι Ferrari να είναι ανταγωνιστικές για να έχει ενδιαφέρον φέτος και για μένα και για το Nico».

Advertisement