Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ecclestone: «Δεν ξέρω τι θα κάνουν χωρίς τον Whiting»

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ecclestone: «Δεν ξέρω τι θα κάνουν χωρίς τον Whiting»

FORMULA 1

Ecclestone: «Δεν ξέρω τι θα κάνουν χωρίς τον Whiting»

FORMULA 1

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Charlie Whiting λίγο πριν το Grand Prix Αυστραλίας, βύθισε όλο τον κόσμο της Formula 1 σε πένθος.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά όμως έναν άνθρωπο που μπορεί να μην έχει θεσμικό ρόλο πια αλλά με τον οποίο ο Βρετανός συνεργαζόταν εδώ και τέσσερις δεκαετίες: ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Bernie Ecclestone.

«Έκανε σπουδαία δουλειά για την FIA. Δεν ξέρω τι θα κάνουν τώρα, πως θα τον αντικαταστήσουν», είπε ο 88χρονος στο Racefans.net. «Ο Charlie ήταν ένας άνθρωπος που εμπιστευόμουν. Οι περισσότεροι ήξεραν πως μπορούσαν να τον εμπιστευτούν γιατί αν έλεγε πως θα κάνει κάτι, τότε πάντα το ολοκλήρωνε. Δεν έχω τίποτα κακό να πω για εκείνον».

Οι δυο τους συνεργάστηκαν πρώτη φορά στη Brabham, οδηγώντας τον Nelson Piquet στην κατάκτηση των παγκόσμιων τίτλων του 1981 και 1983. Ο Bernie ως ιδιοκτήτης της ομάδας και ο Whiting ως επικεφαλής μηχανικός.

Advertisement
Advertisement

«Δεν ήταν απλά αυτός ο ρόλος του. Ήταν λίγο-πολύ ο ηγέτης της ομάδας. Όλοι οι οδηγοί τον γνώριζαν καλά και του έδειχναν εμπιστοσύνη, το ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας», θυμάται ο Ecclestone.

Κλείνοντας, ο Βρετανός αναφέρθηκε και στον τρόπο που «έφυγε» ο καλός του φίλος: «Το μοναδικό θετικό, αν μπορεί κανείς να βρει κάτι θετικό, είναι πως υποθέτω πως έπεσε για ύπνο το βράδυ χαρούμενος, γιατί ήξερε πως θα ξυπνούσε στις επτά το πρωί να κάνει τη δουλειά που αγαπούσε! Και δεν ξύπνησε. Όταν θα ‘φύγω’ εγώ, ελπίζω να ‘φύγω’ με τον ίδιο τρόπο».

O Whiting “έφυγε” σε ηλικία 66 ετών