Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Διατηρεί τη νίκη στη Γερμανία ο Hamilton!

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διατηρεί τη νίκη στη Γερμανία ο Hamilton!

FORMULA 1

Διατηρεί τη νίκη στη Γερμανία ο Hamilton!

FORMULA 1

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix Γερμανίας αποφάσισαν να επιβάλλουν μόνο επίπληξη στον Lewis Hamilton γιατί το συμβάν στην είσοδο του pit lane, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να κρατήσει τη νίκη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η χαρά του παγκόσμιου πρωταθλητή μετά την μεγάλη ανατροπή καθώς εκκινώντας μόλις δέκατος-τέταρτος είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, δεν είχε κρατήσει πολύ. Κι αυτό διότι η ασυνεννοησία με την ομάδα του μέσω team radio υπό το καθεστώς του αυτοκινήτου ασφαλείας, τον είχε φέρει να απολογείται στους αγωνοδίκες για πιθανή παραβίαση των κανονισμών.

Μετά από σχεδόν μία ώρα συνεδρίασης, όπου τόσο ο Hamilton όσο και εκπρόσωπος της Mercedes-AMG εξέφρασαν τη δική τους άποψη για το συμβάν, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην επιβάλλουν ποινή, παρά μόνο επίπληξη!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα οι Nick Shetty, Steve Stringwell, Felix Hofter και Mika Salo ανέλυσαν την απόφασή του υποστηρίζοντας τα εξής:

«Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα αποδεικτικά video και ηχητικά αποσπάσματα, άκουσαν την άποψη του οδηγού του μονοθεσίου 44 (Lewis Hamilton) και του εκπροσώπου της ομάδας. Ήταν σαφές πως υπήρξε παραβίαση των κανονισμών, ήταν ξεκάθαρο πως ο οδηγός διέσχισε τη γραμμή που χωρίζει την είσοδο του pit lane από την πίστα.
Αποφασίζοντας την ποινή για αυτό το ατόπημα, έλαβαν υπόψη τους παρακάτω παράγοντες:
(i) ο οδηγός και η ομάδα παραδέχθηκαν το λάθος τους και το γεγονός πως υπήρξε σύγχυση στην ομάδα σχετικά με το αν έπρεπε να παραμείνει στην πίστα ή να μπει στα pit. Κι αυτό οδήγησε στο ατόπημα.
(ii)  η παραβίαση των κανονισμών έλαβε χώρα σε περίοδο αυτοκινήτου ασφαλείας
(iii) σε κανένα σημείο δεν υπήρξε κίνδυνος για κάποιον άλλο οδηγό και η αλλαγή κατεύθυνσης πραγματοποιήθηκε με ασφαλή τρόπο.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και εξετάζοντας προηγούμενες ανάλογες παραβιάσεις των κανονισμών, θεωρούμε πως η επίπληξη θα είναι η κατάλληλη ποινή για αυτό το συμβάν
».

hocken18-ham-decision640tall

Advertisement

Τα συμπεράσματα, δικά σας…