Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Διάλειμμα για τον Button, στη θέση του ο Vandoorne

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διάλειμμα για τον Button, στη θέση του ο Vandoorne

FORMULA 1

Διάλειμμα για τον Button, στη θέση του ο Vandoorne

FORMULA 1

Η προαγωγή του Stoffel Vandoorne σε ρόλο επίσημου οδηγού στη McLaren-Honda για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2017 ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Όμως έκπληξη αποτέλεσε η απόφαση του Jenson Button για το μέλλον του στο σπορ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

O έμπειρος Βρετανός που έχοντας εκκινήσει σε 297 Grand Prix είναι τρίτος στη σχετική λίστα, ξεκαθάρισε πως δεν αποχωρεί από την ενεργό δράση. Αντίθετα υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη βρετανική ομάδα που θα του επιτρέψει να κάνει διάλειμμα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις την επόμενη σεζόν και σύμφωνα με το οποίο θα έχει ρόλο που θα εστιάζει στην εξέλιξη της ομάδας και του μονοθεσίου. Και που εκτός αυτού, περιλαμβάνει τη δυνατότητα επιστροφής σε ρόλο επίσημου οδηγού το 2018, αν για παράδειγμα ο Fernando Alonso δεν επεκτείνει τη συνεργασία του που ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά, ο Button είπε:  «Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν αποσύρομαι. Έχω συμβόλαιο και για το 2017 και για το 2018 και σκοπεύω να δουλέψω σκληρά στον τομέα της εξέλιξης του νέου μονοθεσίου, πίσω από το τιμόνι του οποίου σίγουρα θα βρεθώ κάποια στιγμή. Είμαι ενθουσιασμένος που παραμένω μέλος της McLaren-Honda και ακόμα περισσότερο για τον νέο μου ρόλο, που προέκυψε μετά από ενδελεχείς συζητήσεις με τον Ron Dennis».

Ο Button έχει οδηγήσει για λογαριασμό των Williams (με αυτή έκανε ντεμπούτο το 2000), Renault, BAR, Honda (με αυτή πήρε την πρώτη του νίκη το 2006), Brawn (με αυτή αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2009) και McLaren.

Ιντερλάγκος, Βραζιλία, 18 Οκτωβρίου 2009. Ο Button έχει μόλις στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής...

Ιντερλάγκος, Βραζιλία, 18 Οκτωβρίου 2009. Ο Button έχει μόλις στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής…

Όσο για τη διάδοχη κατάσταση, ο Vandoorne θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αύριο και όχι άδικα. Έχοντας σαρώσει σε όλες τις μικρότερες κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε, ο πρωταθλητής του GP2 Series το 2015, έκανε τον περασμένο Απρίλιο ντεμπούτο και στη Formula 1 όταν αντικατέστησε στο Grand Prix του Μπαχρέιν τον τραυματία Fernando Alonso. Τερμάτισε δέκατος.

Advertisement

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους στη McLaren-Honda, ειδικά τον Ron για την πίστη στο πρόσωπό μου. Νιώθω μεγάλη τιμή που θα γίνω επίσημος οδηγός αυτής της ομάδας», είπε ο 24χρονος Βέλγος.

Ο Stoffel Vandoorne εντυπωσίασε υπό το φως των προβολέων στο Μπαχρέιν

Ο Stoffel Vandoorne εντυπωσίασε υπό το φως των προβολέων στο Μπαχρέιν