Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Dennis: Θα είμαστε ταχύτεροι στη Μαλαισία!

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dennis: Θα είμαστε ταχύτεροι στη Μαλαισία!

FORMULA 1

Dennis: Θα είμαστε ταχύτεροι στη Μαλαισία!

FORMULA 1

Ο συνιδιοκτήτης της McLaren, Ron Dennis, εκτιμά πως η MP4/29 που εντυπωσίασε στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα είναι πιο γρήγορη στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, στη Μαλαισία. Πόσο;  Μισό δευτερόλεπτο στο γύρο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι McLaren στα χέρια των Kevin Magnussen και Jenson Button κατέλαβαν τις δυο θέσεις του βάθρου εκατέρωθεν του Nico Rosberg μετά το μηδενισμό του Daniel Ricciardo.  Έτσι η Βρετανική ομάδα πήρε 33 βαθμούς και προηγείται στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του McLaren Group, Ron Dennis, που ανέλαβε και πάλι τα ηνία της ομάδας μετά από μια απουσία 4 ετών πιστεύει πως σε μια πίστα με γρήγορη χάραξη όπως αυτή της Σεπάνγκ η ομάδα του θα βρεθεί στην κορυφή: «Στόχος μας είναι να κινούμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να κερδίζουμε. Όταν δεν κερδίζουμε δεν έχουμε εκπληρώσει το σκοπό ύπαρξής μας. Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι πως θα φτάσουμε στην κορυφή και πόσο γρήγορα μπορούμε να το πετύχουμε. Οι αγώνες εκτός Ευρώπης περιορίζουν τη δυνατότητα εξέλιξης του μονοθεσίου μας αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είμαι βέβαιος για μια σειρά από λόγους πως στον επόμενο αγώνα θα έχουμε ρυθμό μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο. Αυτή η βελτίωση δεν αρκεί για να πετύχουμε το στόχο μας αλλά θα πιέσει περαιτέρω τις ομάδες που φιλοδοξούν να μας φτάσουν. Η βελτίωση που αναφέρω θα είναι στις δοκιμές. Όμως είναι ξεκάθαρο πως η διαφορά από την κορυφή είναι στο 1.5sec, αποτελεί πρόκληση η μείωση της διαφοράς και δεν είναι ακατόρθωτο να το πετύχουμε».

Advertisement
Advertisement

Στη McLaren η ψυχολογία είναι ανεβασμένη μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα καθώς πέρα από την ανταγωνιστική απόδοση της ΜΡ4/29 η ομάδα λειτούργησε υποδειγματικά σ’ όλους τους τομείς. Από τη στρατηγική και τα πιτ στοπ μέχρι την πειθαρχία και την απόδοση. Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί το σερί καλών εμφανίσεων στη Μαλαισία και αν οι Magnussen και Button κατορθώσουν να βρεθούν ξανά στο βάθρο.