Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν θα πέσουν κεφάλια στη Haas

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πέσουν κεφάλια στη Haas

FORMULA 1

Δεν θα πέσουν κεφάλια στη Haas

FORMULA 1

Πίστη στους μηχανικούς της αποφάσισε να δείξει η Haas F1, που δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις παρά τα δύο καταστροφικά pit stop στο Grand Prix Αυστραλίας που της στέρησαν ίσως το καλύτερο αποτέλεσμα της σύντομης ιστορίας της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μέχρι τώρα, το καλύτερο πλασάρισμα της αμερικανικής ομάδας ήταν η 5η θέση του Romain Grosjean στο Grand Prix Μπαχρέιν του 2006, ενώ συνδυαστικά η 8η και η 9η του Γάλλου και του Kevin Magnussen πέρυσι στην Ιαπωνία.

Στη Μελβούρνη λοιπόν, στον εναρκτήριο αγώνα του 2018, το δίδυμο της Haas βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα αλλά μέσα σε δύο γύρους τα έχασαν όλα. Δύο τραγικά pit stop, όπου δεν κατάφεραν να «κουμπώσουν» σωστά τον πίσω αριστερά τροχό του Magnussen και τον εμπρός δεξιά του Grosjean, έφεραν την καταστροφή.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως μετά τον αγώνα έκαναν το γύρο του κόσμου οι συγκινητικές σκηνές όπου ο Grosjean παρηγορούσε τους κλαμένους μηχανικούς. Και η στάση της ομάδας, παρά το συνολικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ για unsafe releases αλλά και την απώλεια ενός σπουδαίου αποτελέσματος που θα μετρούσε σαν χρυσάφι στη μάχη των κατασκευαστών, δεν ήταν διαφορετική.

Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε στην εφημερίδα Blick ο διευθυντής της, Guenther Steiner: «Γιατί να συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε για ότι έγινε στο Άλμπερτ Παρκ; Οι υπεύθυνοι για τα λάθη αυτά, ξέρουν πως ήταν ευθύνη τους. Εμείς δεν αλλάξαμε ούτε αερόκλειδα, ούτε μπουλόνια σε σχέση με το 2017. Όμως κανένας δεν θα απολυθεί. Ίσως η πίεση από τα δύο πιο σημαντικά pit stop από την είσοδό μας στο σπορ το 2016, ήταν υπερβολικά μεγάλη. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά αλλά με την ίδια ομάδα. Το μονοθέσιό μας είναι πολύ καλό και γι’ αυτό πάμε οπλισμένοι με αισιοδοξία στο Μπαχρέιν».

steiner-barca16test1-a640

Advertisement

Ο αγώνας στην καρδιά της ερήμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα.