Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν θα κάνει ότι θέλει με την Toyota o Alonso

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα κάνει ότι θέλει με την Toyota o Alonso

FORMULA 1

Δεν θα κάνει ότι θέλει με την Toyota o Alonso

FORMULA 1

Μπορεί η McLaren F1 να επέτρεψε στον Fernando Alonso να ενταχθεί στο δυναμικό της Toyota για τη super season 2018-2019 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής, γνωστού ως WEC, ωστόσο αυτή η υποχώρηση δεν είναι άνευ όρων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μιλώντας σε media event στις εγκαταστάσεις της ιστορικής βρετανικής ομάδας στο Ουόκινγκ, ο επικεφαλής της Zak Brown, έθεσε τα όρια σε ότι αφορά στο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της  Formula 1 ως οδηγός της ιαπωνικής ομάδας.

«O Fernando είναι πρώτα απ’ όλα οδηγός της McLaren. Η ελευθερία του περιορίζεται στο να οδηγήσει το αγωνιστικό πρωτότυπο της Toyota. Σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις του για χορηγούς και αντίστοιχες εκδηλώσεις, η συμμετοχή του θα είναι ελάχιστη. Ουσιαστικά στην Toyota είναι δανεικός από εμάς. Η συμφωνία είναι να οδηγήσει για λογαριασμό της, όχι να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για εμπορικές υποχρεώσεις. Βασικός του ρόλος είναι αυτός του οδηγού της McLaren και της Formula 1», είπε ο Brown.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως τόσο για την Toyota όσο και για το WEC, ο Ισπανός είναι υπέρ-πολύτιμος από πλευράς προβολής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως άλλαξαν ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στην πίστα του Φούτζι, ώστε να μη συμπίπτει με το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για να μη τον χάσει ο Alonso!