Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν θα είναι απών ο Newey

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα είναι απών ο Newey

FORMULA 1

Δεν θα είναι απών ο Newey

FORMULA 1

Μπορεί να ανακοινώθηκε πως πλέον θα επικεντρωθεί στο «Τμήμα Προηγμένων Τεχνολογιών» της Red Bull, μπορεί ήδη να ανακοινώθηκε και η συνεργασία με την ομάδα του Ben Ainslie στον ιστιοπλοϊκό αγώνα America’s Cup αλλά ο Adrian Newey δεν γυρίζει την πλάτη στην F1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Τουλάχιστον όχι εντελώς. Ο 56χρονος τεχνικός μπορεί να μην έχει αναλάβει τη δημιουργία της RB11 με την οποία η αυστριακή ομάδα θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 αλλά παραμένει κοντά στην τεχνική ομάδα και θα δώσει το «παρών» και σε αρκετούς αγώνες.

«Είναι μία περίοδος αλλαγών. Όμως θα παραμείνω μέλος της ομάδας, αν και με λιγότερες πλέον αρμοδιότητες. Θα παραβρεθώ σε περίπου έξι αγώνες, θέλω να διατηρήσω την εμπλοκή μου, να μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή, κάποια καθοδήγηση στην τεχνική μας ομάδας. Νιώθω πως έχω ακόμα τη διάθεση να κάνω κάτι τέτοιο. Θα πάω λοιπόν σε κάποιους αγώνες, σίγουρα στην πρεμιέρα της Μελβούρνης και μετά σε αγώνες που συνήθως περιλαμβάνουν τις μεγαλύτερες μηχανολογικές προκλήσεις», είπε ο Newey στο AP.

Advertisement
Advertisement

O Βρετανός δεν παρέλειψε να εκθειάσει τους συνεργάτες του που πλέον καλούνται να καλύψουν το κενό που αφήνει η απουσία του: «Είναι μία πολύ ικανή ομάδα ανθρώπων. Η αλλαγή γίνεται τη σωστή στιγμή και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη σχεδιαστική ομάδα, την ξέρουν καλά. Αν όταν ξεκινήσαμε μου έλεγε κάποιος πως θα κερδίσουμε τόσους αγώνες καθώς και 4 τίτλους οδηγών και άλλους 4 κατασκευαστών, θα του έλεγα πως ονειρεύεται. Το πετύχαμε όμως κι αυτή η επιτυχία ήρθε μέσω της συνεισφοράς αυτών των ανθρώπων».