Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν κλείνει την πόρτα της Ferrari o Bottas

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν κλείνει την πόρτα της Ferrari o Bottas

FORMULA 1

Δεν κλείνει την πόρτα της Ferrari o Bottas

FORMULA 1

Ενώ ακόμα δεν έχει συμβόλαιο για το 2020, ο Valtteri Bottas προσπαθεί να αφήσει ανοιχτές όλες τις… πόρτες στη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

O Φινλανδός που πέρυσι υπέγραψε μονοετή επέκταση στο συμβόλαιο συνεργασίας του με τη Mercedes-AMG, βρίσκεται στον αέρα ενόψει του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Κι αυτό διότι η γερμανική ομάδα ακόμα δεν έχει ενεργοποιήσει τον οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους για μία ακόμα σεζόν, «ζυγίζοντας» τις επιλογές της αφού έχει φέτος εκτός grid έναν άλλο «δικό της» οδηγό – τον Esteban Ocon.

Πάντως ο Bottas έχει φέτος δείξει εμφανή σημάδια βελτίωσης, έχει δύο νίκες, τέσσερις pole positions ενώ στους πρώτους δέκα αγώνες της σεζόν έχει εννέα παρουσίες στο βάθρο και μία τέταρτη θέση.

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω πως έχω δείξει στην ομάδα πως αξίζω να παραμείνω στη Mercedes. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε μερικούς ακόμα αγώνες. Ακόμα δεν έχουμε υπογράψει κάτι και προσπαθώ να σημειώσω πρόοδο ώστε όλα να πάνε καλά. Προφανώς, αν δεν ήταν ο Lewis, ίσως είχα κερδίσει περισσότερους αγώνες», είπε ο Φινλανδός με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Όταν όμως ρωτήθηκε για το «σχέδιο Β», η απάντησή του είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος έβαλε στο παιχνίδι και τη μεγάλη αντίπαλο των ασημί βελών: «Αν φύγω από τη Mercedes, θα ήθελα να είμαι στην ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Κι αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η Ferrari».

Advertisement

Θεωρούμε θέμα χρόνου την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ στο σενάριο… Ferrari, δεν ερωτήθηκε η άποψη και της άλλης πλευράς, δηλαδή της ιταλικής ομάδας.