Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν φοβάται ο Kubica!

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν φοβάται ο Kubica!

FORMULA 1

Δεν φοβάται ο Kubica!

FORMULA 1

Αποφασισμένος να πετύχει στη… δεύτερη καριέρα του στη Formula 1 παρουσιάζεται ο Robert Kubica. Ο Πολωνός θα οδηγεί για λογαριασμό της Williams στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, πραγματοποιώντας τη μεγάλη επιστροφή οκτώ χρόνια μετά τον τελευταίο του αγώνα στο σπορ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Πολωνός παραλίγο να χάσει τη ζωή του τον Φλεβάρη του 2011 όταν τρέχοντας στο Rally Ronde di Andorra, είχε έξοδο και μία μπαριέρα διαπέρασε το αγωνιστικό του Skoda Fabia.

Παρότι επιβίωσε, η έκταση των τραυμάτων του αναμενόταν να του πατήσει οριστικά φρένο. Όμως, παρά τους περιορισμούς στην κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού, κατάφερε σταδιακά να ανακτά το χαμένο έδαφος και τελικά να φτάσει στον απώτερο στόχο: την επιστροφή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Παρότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει λάβει μέρος σε πολλές δοκιμές, αρχικά με τη Renault κι εν συνεχεία με τη Williams, έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που παρατάχθηκε στο grid με άλλους οδηγούς. Όμως ο 34χρονος δεν φοβάται.

«Έχω πλούσια αγωνιστική εμπειρία, ειδικά στη Formula 1, μιας και έχω κάνει πέντε γεμάτες σεζόν. Ξέρω καλά τι απαιτήσεις υπάρχουν για να γίνει κάποιος κορυφαίος οδηγός στην F1 και δεν με τρομάζει. Ξέρω πως απαιτείται πολλή δουλειά και αφοσίωση. Είμαι έτοιμος. Από τεχνικής πλευράς, από οδηγικής πλευράς, έχουμε μπροστά μας τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης άρα μέχρι να φτάσουμε στην Αυστραλία, θα έχω αρκετό χρόνο για να είμαι έτοιμος. Το 2019 ξεκινάμε από το μηδέν άρα δεν με τρομάζει το γεγονός πως απείχα οκτώ χρόνια από το σπορ. Ανυπομονώ, ξέρω τι χρειάζεται και τι πρέπει να κάνω», είπε ο Kubica στο Motorsport Week.

Advertisement

Η νέα σεζόν αρχίζει στις 17 Μαρτίου με το Grand Prix Αυστραλίας στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ.