Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν επιστρέφει η Cosworth

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν επιστρέφει η Cosworth

FORMULA 1

Δεν επιστρέφει η Cosworth

FORMULA 1

Μπορεί πολλοί να έσπευσαν να τοποθετήσουν την Cosworth Engineering στη λίστα των εταιρειών που θα αιτηθούν στη FIA να αναλάβουν το ρόλο ανεξάρτητου προμηθευτή στη Formula 1 από το 2017, αλλά αυτό το σενάριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Όπως αποκάλυψε ο συνιδιοκτήτης της, Kevin Kalkhoven μιλώντας στο Motorsport.com, κάτι τέτοιο θα ήταν απαγορευτικό λόγω του υψηλού κόστους εξέλιξης σε ένα τέτοιο πρόγραμμα μιας και η Cosworth θα έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν.

«Το εξετάσαμε, είδαμε ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πελάτες μας και κυρίως η Red Bull που δεν δεσμεύεται με κάποιον κατασκευαστή. Μετά κάναμε ένα οικονομικό πλάνο, πόσο θα μας κοστίσει η δημιουργία ενός τέτοιου κινητήρα. Όμως αυτό κατέστησε το εγχείρημα απαγορευτικό. Θα θέλαμε 20 εκατομμύρια λίρες! Προσθέστε μετά και την υποστήριξη στην πίστα. Παράλληλα, δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο αν δεν έχεις ήδη έτοιμο κάποιο βασικό σχέδιο. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αλλά απορρίψαμε την ευκαιρία να… χάσουμε λεφτά», είπε με νόημα ο Kalkhoven.

Advertisement
Advertisement

H Cosworth αποχώρησε από την F1 το 2013, χρονιά κατά την οποία παρείχε κινητήρες στη Marussia.