Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν έφταιγε μόνο η Ferrari

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν έφταιγε μόνο η Ferrari

FORMULA 1

Δεν έφταιγε μόνο η Ferrari

FORMULA 1

To 2014 αποτέλεσε ένα μεγάλο εφιάλτη για τη Sauber καθώς έμεινε χωρίς βαθμό, στη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της στη Formula 1. Ωστόσο η επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Monisha Kaltenborn, αρνήθηκε να ρίξει το φταίξιμο στη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι δύο πλευρές συνεργάζονται στον τομέα παροχής μονάδος ισχύος/κινητήρων από το 2010 ενώ ουσιαστικά η ιταλική εταιρεία ήταν ο συνεργάτης και την περίοδο 1997-2005 όταν και οι κινητήρες «βαφτίζονταν» Petronas. Καμία όμως από τις σεζόν κοινής πορείας ή τις υπόλοιπες στα 22 χρόνια ύπαρξης της Sauber, δεν είχε εξελιχθεί τόσο άσχημα.

«Μετά από τη σεζόν που είχαμε, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Το συνολικό πακέτο δεν ήταν αρκετά καλό και πρέπει να μάθουμε από αυτή τη χρονιά και να προχωρήσουμε. Ήταν πολλοί οι τομείς που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Στον τομέα του σασί… έχουμε κάνει καλύτερα μονοθέσια στο παρελθόν. Δεν ήταν τόσο κακό όσο φαινόταν αλλά σίγουρα δεν ήταν στο επίπεδο απόδοσης παλαιότερων. Έχουμε τα “εργαλεία” για να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερα, χρειαζόμαστε και τους πόρους, τους οποίους αναζητούμε. Αν μαζί με όλα αυτά, έχουν γίνει λάθη και στη μονάδα ισχύος, σίγουρα είναι κάτι που δεν βοηθάει. Είμαι όμως πεπεισμένη πως η Ferrari θα κάνει σημαντικό βήμα απόδοσης της μονάδας ισχύος της. Αν και δεν περιμένω θαύματα. Λογικά θα δούμε ξανά την κυριαρχία ενός προμηθευτεί (σ.σ. Mercedes) αλλά πιστεύω πως η διαφορά θα είναι μικρότερη», είπε η Kaltenborn στο βρετανικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα της Sauber, ήταν η ενδέκατη θέση του Adrian Sutil σε Αυστραλία και Ουγγαρία.