Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν έχει ξυπνήσει ο Bianchi

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν έχει ξυπνήσει ο Bianchi

FORMULA 1

Δεν έχει ξυπνήσει ο Bianchi

FORMULA 1

Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, η οικογένεια του Jules Bianchi εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μας ενημερώνει για την πορεία της αποθεραπείας του. Ο Γάλλος που τραυματίστηκε σοβαρά στο ιαπωνικό Grand Prix, ακόμα δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της οικογένειας του άτυχου οδηγού, του πατέρα του Philippe και της μητέρας του Christine, αναφέρει:

Καθώς ολοκληρώνεται μία δύσκολη χρονιά για την οικογένειά μας, θέλουμε να δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Jules.
Ήταν ένα πολύ σημαντικό και παρήγορο βήμα, το γεγονός πως μπορέσαμε να φέρουμε τον Jules στην πατρίδα του, τη Γαλλία, τον προηγούμενο μήνα. Έτσι ώστε να συνεχίσει την αποθεραπεία του, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Jules αλλά και για εμάς.
Έκτοτε, ο Jules δέχθηκε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νίκαιας (CHU) και τώρα στο μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας μετά από τέτοιου είδους τραύματα.
Η νευρολογική κατάσταση του Jules παραμένει ως είχε. Δεν έχει τις αισθήσεις του αλλά μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Παρότι δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη πληροφορία να μεταφέρουμε, μας δίνει δύναμη το γεγονός πως ο Jules εξακολουθεί να μάχεται, όπως ξέραμε πως θα κάνει. Αυτό έχει επιτρέψει στους θεράποντες ιατρούς να προχωρήσουν στο προγραμματισμένο αλλά επίπονο πρόγραμμα αποκατάστασής του.
Σκεπτόμενοι όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε για μία ακόμα φορά τη ζεστασιά και τη αγάπη που έχει δείξει τι κοινό για τον γιο μας. Εξακολουθεί να είναι μία δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας αλλά το γεγονός πως έχει αγγίξει τις ζωές τόσων ανθρώπων ανά τον κόσμο, μας έχει βοηθήσει.
Θα θέλαμε επίσης να αναγνωρίσουμε το σεβασμό και τη στήριξη που μας έχουν δείξει τα ΜΜΕ, για τα οποία είμαστε ευγνώμονες.
Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πληροφορίες όποτε αυτό είναι εφικτό αλλά και τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες σε όσους εξακολουθούν να προσεύχονται για τον Jules“.

Advertisement
Advertisement

Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν νέα για την πορεία της υγείας του Γάλλου. Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Δεν έχει ξυπνήσει και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σύντομα. Έχοντας όμως βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, η ομάδα φυσιοθεραπευτών που τον φροντίζει. Που εξασφαλίζει πως οι μύες του σώματος του παραμένουν ενεργοί, παρότι δεν λαμβάνουν εντολές από τον εγκέφαλο.  Η δυνατότητα αναπνοής χωρίς μηχανική υποστήριξη κρίνεται σημαντική αλλά το μεγάλο ερωτηματικό, είναι το εάν και πότε, θα κάνει “restart” ο εγκέφαλος του Jules.