Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν δέχεται την προθεσμία της Renault η Red Bull

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν δέχεται την προθεσμία της Renault η Red Bull

FORMULA 1

Δεν δέχεται την προθεσμία της Renault η Red Bull

FORMULA 1

Μπορεί η Renault να έχει δημοσίως δώσει στη Red Bull Racing προθεσμία έως τον προσεχή Μάιο ώστε να αποφασίσει αν θα ανανεώσει ή όχι τη μεταξύ τους συνεργασία για παροχή υβριδικών μηχανών, όμως η αυστριακή ομάδα δεν πρόκειται να συμμορφωθεί σε αυτή την προθεσμία!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τουλάχιστον όχι αν αναλογιστούμε τα λόγια του επικεφαλής των τετράκις παγκόσμιων πρωταθλητών, Christian Horner. Ο Βρετανός υποστήριξε στην El Confidencial που η απόφαση της Red Bull θα παρθεί μήνες πιο μετά.

«Το Μάιο καλείσαι να δώσεις μία ένδειξη στην παγκόσμια ομοσπονδία σχετικά με τους πελάτες σου την επόμενη σεζόν. Δεν είναι δεσμευτική. Άρα η Renault δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να αποφασίσουμε τόσο νωρίς. Εμείς θα πάρουμε την απόφασή μας προς τα τέλη του καλοκαιριού. Τότε είναι ένα ρεαλιστικό σημείο στο οποίο πρέπει να πάρεις τέτοιες αποφάσεις», είπε ο Horner.

Advertisement
Advertisement

Και το δίλημμα για τη Red Bull θα είναι σαφές: θα συνεχίσει αυτή τη συνεργασία που έχει περάσει από χίλια κύματα ή θα στραφεί στη Honda; H Scuderia Toro Rosso αποτελεί φέτος αποκλειστικό συνεργάτη των Ιαπώνων και λειτουργεί ως… «πειραματόζωο» για την πρώτη ομάδα.

Αν η Honda είναι επιτέλους πιο ανταγωνιστική και οι υβριδικές της μηχανές πιο αξιόπιστες, ίσως να γίνει αυτό το τολμηρό βήμα. Πάντως η πρώτη εικόνα της Honda το 2018, στις δοκιμές εξέλιξης που έγιναν στη Βαρκελώνη, ήταν θετική.

Advertisement

«Η Honda έκανε φανταστική αρχή στη συνεργασία της με την Toro Rosso. Προφανώς είμαστε στην ευνοϊκή θέση να μπορούμε να παρατηρούμε την πρόοδό τους στο πρώτο μισό της σεζόν και θα το κάνουμε με έντονο ενδιαφέρον», ξεκαθάρισε ο Horner.