Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν χάθηκε το όνειρο για τον Kubica (video)

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν χάθηκε το όνειρο για τον Kubica (video)

FORMULA 1

Δεν χάθηκε το όνειρο για τον Kubica (video)

FORMULA 1

Την πίστη πως το όνειρο του Robert Kubica για επιστροφή στην αγωνιστική δράση στο μαγικό κόσμο της Formula 1 δεν χάθηκε, εξέφρασε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και συνεργάτης του, Nico Rosberg.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Γερμανός που μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2016 αποχώρησε από την ενεργό δράση, ανέλαβε πριν μερικούς μήνες ρόλο στην ομάδα management του Πολωνού. Στόχος ήταν να τον βοηθήσει να πετύχει τη μεγάλη επιστροφή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επτά χρόνια μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο Rally Ronde di Andorra.

Ο Πολωνός οδηγός πάλεψε επί σειρά ετών, δοκιμάστηκε σε άλλες κατηγορίες γνωρίζοντας μάλιστα σημαντικές επιτυχίες όπως την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία WRC2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, όμως δεν ξέχασε την F1.

Advertisement
Advertisement

Και δουλεύοντας σκληρά ώστε να ξεπεράσει τους συμβιβασμούς από την περιορισμένη λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού, κατάφερε να κάνει δοκιμές με τη Renault F1, τις οποίες διαδέχθηκαν νέα τεστ και τελικά η δοκιμασία με τη Williams.

Εκεί ο 32χρονος ηττήθηκε από τον Sergey Sirotkin που πήρε το ρόλο του teammate του Lance Stroll για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, ωστόσο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη βρετανική ομάδα που τον θέλει εφεδρικό οδηγό και οδηγό εξέλιξης.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν (πέραν της δουλειάς στον προσομοιωτή) ο Kubica θα οδηγήσει το νέο μονοθέσιο της Williams στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα στη Βαρκελώνη ή ακόμα και σε κάποια περίοδο ελεύθερων δοκιμών σε κάποιο από τα 21 φετινά Grand Prix. Ωστόσο, αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Rosberg, θα τον δούμε αρκετές φορές πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

«Ο Robert θα έχει την ευκαιρία να κάνει πολλά χιλιόμετρα. Για εκείνον η συμφωνία με τη Williams είναι πολύ σημαντική και σίγουρα αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Rosberg στο Auto Motor und Sport.

Πατώντας play μπορείτε να δείτε το επίσημο βίντεο της Williams F1 TV σχετικά με τη συνεργασία της βρετανικής ομάδας με τον Πολωνό οδηγό.

Advertisement