Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν απογοητεύεται ο Vettel

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν απογοητεύεται ο Vettel

FORMULA 1

Δεν απογοητεύεται ο Vettel

FORMULA 1

Μπορεί η προτελευταία ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν να ήταν ίσως η χειρότερη (ανάμεσα σε πολλές κακές) για τη Red Bull Racing, όμως ο Sebastian Vettel εξακολουθεί να κοιτά τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ή έστω την αναζητά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Έχουμε διάφορα προβλήματα στα οποία βρίσκουμε γιατρειά. Δεν είναι εύκολη κατάσταση αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Όλοι θέλουμε να το κάνουμε, όμως αυτό δεν γίνεται μέσα σε ένα βράδυ. Μπορούμε μόνο να ευχόμαστε σε μία καλύτερη ημέρα αύριο και στη συνέχεια, σε ένα θετικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα της νέας σεζόν, στη Μελβούρνη. Προφανώς η αξιοπιστία παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό για εμάς. Είναι δύσκολο να πω πόσος χρόνος χρειάζεται για να λυθούν όλα τα προβλήματα. Σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πολλές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο και νομίζω πως αυτό θα βοηθήσει. Δεν έχουμε καλύψει πολλά χιλιόμετρα στην πίστα αλλά από τα λίγα που έχουμε κάνει, η RB10 δείχνει πολλά υποσχόμενη. Νομίζω πως όταν εξασφαλίσουμε την αξιοπιστία, από πλευράς ταχύτητας θα είμαστε στα επιθυμητά επίπεδα», σχολίασε ο Vettel.

Αυτά μετά από μία ημέρα όπου ο τέσσερις συνεχόμενες φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε ένα γύρο, με τη νέα RB10 να αποτελεί ξανά γρίφο που προβληματίζει τους τεχνικούς της Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

Ο συντονιστής μηχανολογίας της αυστριακής ομάδας, Andy Damerum, εξήγησε τη φύση των χθεσινών προβλημάτων της Red Bull: «Μετά την πολύ καλή ημέρα που είχε προηγηθεί, περιμέναμε να κάνει πολλά χιλιόμετρα ο Seb. Όμως με το που βγήκε στην πίστα, προέκυψε ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά συστήματα του μονοθεσίου. Το εντοπίσαμε, είναι κάτι που έχουν αντιμετωπίσει κι άλλες ομάδες, απλά ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε σε εμάς. Όταν το επιδιορθώσαμε, ο Seb επιδίωξε να βγει στην πίστα αλλά σταμάτησε στην άκρη του pit lane. Αυτή τη φορά είχε προκύψει μία διαρροή που αποδείχθηκε πως είχε προκαλέσει τόση ζημιά, που δεν υπήρχε χρόνος να προσπαθήσουμε ξανά. Είναι εκνευριστικό αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να λύνουμε όποια προβλήματα προκύπτουν».

Η τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών βρίσκεται σε εξέλιξης. Διαβάστε εδώ την ανταπόκριση του απεσταλμένου του NewsAuto στο Μπαχρέιν, Τάκη Πουρναράκη, με την ανάλυση όλων όσα συνέβησαν χθες στο Sakhir.