Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν ανησυχεί για την καθυστέρηση στους κανονισμούς ο Todt

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν ανησυχεί για την καθυστέρηση στους κανονισμούς ο Todt

FORMULA 1

Δεν ανησυχεί για την καθυστέρηση στους κανονισμούς ο Todt

FORMULA 1

Η μετατόπιση της καταληκτικής ημερομηνίας για την οριστικοποίηση των κανονισμών της F1 ενόψει 2021, έχει «γεννήσει» πολλές συζητήσεις στα paddock.

Advertisement
Advertisement

Ενώ θα έπρεπε να έχουμε το τελικό γράμμα του νόμου μέσα στον Ιούνιο, αποφασίστηκε τελικά να μάθουμε πως θα διαμορφωθεί η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού τον… Οκτώβριο!

Οι γκρίζες ζώνες είναι ακόμα πολλές, μιας και οι αλλαγές θα αφορούν τους αγωνιστικούς και τεχνικούς κανονισμούς, την διανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κ.α.

Παρότι λοιπόν δεν είδαμε ακόμα λευκό καπνό ανάμεσα σε ομάδες, Liberty media και FIA, στο στρατόπεδο της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν προβληματίζονται.

Advertisement
Advertisement

Τουλάχιστον όχι αν λάβουμε υπόψη όσα είπε στο motorsport.com ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt: «Δεν ανησυχώ καθόλου. Συχνά ανησυχώ στη Formula 1 γιατί συνήθως κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν. Όμως για μία φορά, καταφέραμε να συμφωνούν τόσο οι 10 ομάδες, όσο και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ αλλά και η διοργανώτρια αρχή. Πλέον, καλούμαστε να συνεργαστούμε για να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση για το θεσμό. Μιλάμε για κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ το 2021 και θα διατηρηθούν για πέντε χρόνια. Θέλουμε λοιπόν να σιγουρευτούμε πως θα καταλήξουμε στις σωστές αποφάσεις. Γι’ αυτό που πιστεύω πως αν μπορούμε να δουλέψουμε επιπλέον τρεις ή τέσσερις μήνες, όλοι μαζί, για να λύσουμε κάθε πρόβλημα, τότε είμαστε σε καλό δρόμο».

Περισσότερα λοιπόν, τον Οκτώβριο!