Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χωρίς φόρους η επένδυση για το Ιταλικό GP!

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς φόρους η επένδυση για το Ιταλικό GP!

FORMULA 1

Χωρίς φόρους η επένδυση για το Ιταλικό GP!

FORMULA 1

Όπως ίσως γνωρίζετε το μέλλον του Ιταλικού GP στο πάρκο της Μόντσα είναι ακόμη αβέβαιο καθότι δεν υπάρχει βιώσιμη συμφωνία με τις αρχές του σπορ για το 2017.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι Ιταλοί ψήφισαν ένα νέο νόμο που επιτρέπει σε ιδιωτικά κεφάλαια διαμέσου της περιφέρειας της Λομβαρδίας να επενδύσουν στην διοργάνωση αγώνα στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Μόντσα χωρίς να υπόκεινται σε φόρους!

Μιλώντας σχετικά ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας – εκεί ανήκει η Μόντσα – Roberto Maroni ανέφερε: “Μια επένδυση που δεν υπόκειται σε φόρους θα καταστήσει το σχέδιο διατήρησης του αγώνα βιώσιμο. Έτσι θα μπορέσουμε να κλείσουμε τη συμφωνία με το Bernie Ecclestone το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτή τη βδομάδα θα συναντηθώ με τον πρόεδρο της SIAS Andrea Dell’ Orto και τους δημάρχους της Μόντσα και του Μιλάνου  με στόχο να κλείσει η συμφωνία μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Είναι υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε το GP στη Μόντσα”.

Advertisement
Advertisement

Η SIAS είναι η εταιρεία που έχει τη διαχείριση του πάρκου και της πίστας. Η επένδυση είναι εφικτή καθώς το νέο νομικό πλαίσιο εγκρίθηκε από την επιτροπή προϋπολογισμού της Ιταλικής Βουλής. Μέσω αυτού επιτρέπεται στη περιφέρεια να επενδύσει στον αγώνα λειτουργώντας ως φορέας για τον ιδιώτη επενδυτή και εξασφαλίζοντάς του ταυτόχρονα το αφορολόγητο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Bernie Ecclestone τόνισε: “Μακάρι να γίνει αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε στη Μόντσα απλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο από που θα έρθουν τα χρήματα σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί σ’ αυτά δεν υπάρχουν εξαιρέσεις“.

Όλοι εκφράζουν την ευχή να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου όπου είναι προγραμματισμένο και το Ιταλικό GP.

Advertisement

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως το πλαίσιο της Ε.Ε. δεν επιτρέπει να δοθούν κρατικά χρήματα για την στήριξη ιδιωτικών κερδοσκοπικών διοργανώσεων όπως είναι τα GP.