Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χωρίς δοκιμές θα τρέξει στο Μονακό ο Button

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς δοκιμές θα τρέξει στο Μονακό ο Button

FORMULA 1

Χωρίς δοκιμές θα τρέξει στο Μονακό ο Button

FORMULA 1

Η McLaren-Honda ανακοίνωσε επίσημα πως ο Jenson Button θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Fernando Alonso στο Grand Prix του Μονακό, όπου ο Ισπανός θα απουσιάσει για να τρέξει στον θρυλικό αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα… προετοιμασίας του Βρετανού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση καθώς μπορεί να πάτησε φρένο από τη Formula 1, όμως συνεχίζει να πατάει γκάζι σε αγώνες τριάθλου. Το… ενδιαφέρον αφορά στο τι θα κάνει σχετικά με την εξοικείωσή του με τη McLaren MCL32.

Βλέπετε μετά τον αγώνα της Κυριακής στο Μπαχρέιν, πραγματοποιούνται δοκιμές εξέλιξης στο σιρκουί Σακχίρ. Ο Button θα είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά το νέο μονοθέσιο και να πάρει μία γεύση από τις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν τα «όπλα» του 2017. Όμως αποφάσισε να μη κάνει το ταξίδι, με τη βρετανική ομάδα να χρησιμοποιεί στο τεστ τους Stoffel Vandoorne και Oliver Turvey.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην οδηγήσει ούτε στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ρωσίας (σε δύο εβδομάδες στο Σότσι) αλλά ούτε και σε εκείνες του Grand Prix Ισπανίας (στις 13 Μαΐου στη Βαρκελώνη). Μέχρι λοιπόν να μπει στο κόκπιτ για τον αγώνα του Μονακό, θα οδηγήσει μόνο στον προσομοιωτή του Κέντρου Τεχνολογίας της McLaren.

O Button έχει να οδηγήσει μονοθέσιο από... πέρυσι!

O Button έχει να οδηγήσει μονοθέσιο από… πέρυσι!

Για την απόφαση αυτή, μίλησε στο motorsport.com ο αγωνιστικός διευθυντής της ιστορικής ομάδας, Eric Boullier: «Ο Jenson ήταν 17 χρόνια στη Formula 1. Έχει οδηγήσει ξανά μονοθέσια με τα επίπεδα κάθετης δύναμης που έχουν τα σημερινά και αποφασίσαμε πως το να οδηγούσε εδώ, με τη χάραξη της πίστας του Σακχίρ, ή ακόμα και στη Βαρκελώνη, δεν θα τον βοηθούσε πολύ. Είναι σε καλή φυσική κατάσταση, είναι έτοιμος και ο προσομοιωτής μας στο McLaren Technology Center είναι ακριβής. Πιστεύουμε αμφότεροι πως θα ήταν καλύτερα να περάσει μερικές ημέρες εκεί, οδηγώντας στην εικονική διαδρομή του Μονακό».

Ο Button έχει μία νίκη στους δρόμους του Πριγκιπάτου, το 2009 όταν και έτρεχε για λογαριασμό της Brawn GP.