Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Button: Θα έπρεπε να τσακώνονται για τον Perez

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Button: Θα έπρεπε να τσακώνονται για τον Perez

FORMULA 1

Button: Θα έπρεπε να τσακώνονται για τον Perez

FORMULA 1

Μετά το διευθύνοντα σύμβουλο της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς που τηλεφωνεί στις αντίπαλες ομάδες συστήνοντάς τους να προσλάβουν τον οδηγό που αυτός απέλυσε και ο teammate του στη McLaren, Τζένσον Μπάτον πιστεύει πως ένας πιλότος με την οδηγική ικανότητα του Πέρεζ θα πρέπει να αποτελεί μήλο της έριδας για τις ομάδες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αν δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο αποκατάστασης του Πέρεζ από τη McLaren τότε προφανώς υπάρχει σημαντική αξία στον Μεξικάνο οδηγό. Η McLaren αποφάσισε πριν λίγες μέρες να μην συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Πέρεζ και στη θέση του να προαγάγει τον δοκιμαστή Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ο Μπάτον πιστεύει πως Lotus, Sauber και Force India πρέπει να δώσουν μάχη για το Μεξικάνο: “Νομίζω πως έμαθε πολλά φέτος. Ήρθε σ’ εμάς έχοντας διετή εμπειρία αλλά έμαθε πάρα πολλά. Η McLaren είναι πολύ καλή στο να παρέχει στον οδηγό όλες τις λεπτομέρειες στοιχείων που χρειάζεται για να βελτιωθεί. Δεν αποφασίζω εγώ ποιος θα οδηγεί το άλλο μονοθέσιο όμως μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ο Πέρεζ έκανε πολύ καλή δουλειά φέτος. Κάθε ομάδα στο pit lane θα μπορούσε να ωφεληθεί από τη συνεργασία με τον Πέρεζ γιατί εκτός από γρήγορος είναι και έξυπνος, διαθέτει όλο το πακέτο”.

Advertisement
Advertisement

Ο Πέρεζ από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει στην F1 αν αυτό συνεπάγεται συνεργασία με μη ανταγωνιστική ομάδα: “Εξετάζουμε με το μάνατζέρ μου όλες τις πιθανές θέσεις. Ελπίζω να έχουμε κάτι τις επόμενες μέρες. Λατρεύω το άθλημα αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που δε μου αρέσουν στη F1. Δε θα παραμείνω απλά για να παραμείνω. Θέλω ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο ώστε να μπορώ να δείξω το ταλέντο μου ώστε να βρεθώ στο μέλλον σε θέση να διεκδικήσω το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου”.

Η φετινή χρονιά είναι από τις χειρότερες στην ιστορία της McLaren. Οι οδηγοί της δεν έχουν ανέβει στο βάθρο, ο Μπάτον έχει 61 βαθμούς και ο Πέρεζ 41. Η ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών χωρίς να απειλεί ή να απειλείται.