Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Button: Η McLaren θα ανακάμψει!

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Button: Η McLaren θα ανακάμψει!

FORMULA 1

Button: Η McLaren θα ανακάμψει!

FORMULA 1

Ο 33χρονος πρωταθλητής διατηρεί την αισιοδοξία του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος που αριθμεί 12 αγώνες παρότι η McLaren στους πρώτους 7 δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστική. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο site της F1 ο Μπάτον έδωσε απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα. Ο Βρετανός με 235 εκκινήσεις στο ενεργητικό του είναι αυτή τη στιγμή ο πιο έμπειρος οδηγός στο grid.

Θα αλλάξει η εικόνα της McLaren;
Σίγουρα ελπίζουμε σε κάποιες επιτυχίες φέτος ειδικά από τη στιγμή που πέρυσι κερδίσαμε σε επτά αγώνες. Η McLaren παραμένει μεγάλη ομάδα σας θυμίζω πως από το 1966 που ξεκίνησε να συμμετέχει στη F1 έως σήμερα έχει κερδίσει 182 GP. Η μόνη ομάδα με αντίστοιχο ρεκόρ είναι η Ferrari που έφτασε αυτές τις νίκες φέτος στο Ισπανικό GP. Συνολικά η McLaren κερδίσει 1 στα 4 GP από το 1966 έως σήμερα ενώ σε 1 στα 2 κάποιος εκ των οδηγών της είναι στο βάθρο.

Πως κρίνεις την απόδοσή σας στο Μόντρεαλ;
Δεδομένου πως η McLaren είχε βαθμολογηθεί στα 64 προηγούμενα GP, στην πραγματικότητα σ’ όλους τους αγώνες που βρίσκομαι στην ομάδα από το 2010 το να μείνουμε για πρώτη φορά εκτός βαθμών στο Μόντρεαλ ήταν πολύ απογοητευτικό. Βέβαια η McLaren δεν έχει στόχο απλά να βαθμολογείται στους αγώνες. Είχαμε κερδίσει τα προηγούμενα 3 χρόνια στον Καναδά. Εγώ προσωπικά το 2011 σε μια νίκη που τη θεωρώ την πιο συγκλονιστική της καριέρας μου. Το φετινό Καναδικό GP ήταν μια απογοήτευση για μας.

Advertisement
Advertisement

Πότε θα αφήσετε την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου και θα επικεντρωθείτε στο νέο καθότι το 2014 αλλάζουν όλα;
Πάντα χρειάζεται μια ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που αφιερώνεις στην τρέχουσα χρονιά και στην επόμενη. Είμαι 13 χρόνια στη F1 και έχω δει πολλά. Η McLaren είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί, πάντα ανακάμπτει. Το 2009 που εγώ πήρα τον τίτλο η ομάδα δεν ήταν ανταγωνιστική αλλά μέχρι το Ουγγρικό GP έφτασε στις νίκες. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή μπορείτε να δείτε πως η McLaren μετά από μια μέτρια χρονιά έχει μια πολύ καλή χρονιά.

Εκτιμάς ότι θα αγωνιστείς με τη McLaren Honda το 2015;
Είχα μια σπουδαία καριέρα κέρδισα 15GP και ένα παγκόσμιο τίτλο. Θέλω να πάρω μερικές ακόμη νίκες στο άμεσο μέλλον. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα αγωνίζομαι ακόμη δεν έχω πάρει τέτοιες αποφάσεις.

Advertisement

Πόσο αναμειγνύεται ο Ρον Ντένις στη λειτουργία της ομάδας;
Ο Ρον είναι ένας θρύλος της F1. Όλες οι ομάδες θα τον ήθελαν για πρόεδρο. Όταν μιλάμε είναι πάντα απασχολημένος με θέματα που αφορούν τις McLaren παραγωγής. Έχει εμπειρία 40 ετών στη F1 και ενημερώνεται για την ομάδα αλλά δεν παρεμβαίνει γιατί δεν είναι απαραίτητο.

Φεύγοντας από τη McLaren για τη Mercedes ο Χάμιλτον πολλοί πίστευαν πως θα βρεθεί σε μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο…
Η F1 είναι ένας κύκλος δεν μπορεί να είσαι συνέχεια στην κορυφή και να κερδίζεις. Πέρυσι η McLaren κέρδισε 7 GP και η Mercedes 1. Φέτος έχει κερδίσει η Mercedes 1 και εμείς κανένα αλλά είναι νωρίς ακόμη για να βγάλει κανείς συμπέρασμα για όλη τη χρονιά. Η McLaren παραμένει μεγάλη ομάδα θα βελτιωθούμε σύντομα. Δεν μπορώ να πω ακριβώς ποτέ.

Advertisement

Ο επόμενος αγώνας είναι ο εντός έδρας για σένα στο Σίλβερστον…
Οι φίλαθλοι εκεί είναι οι καλύτεροι στον κόσμο και σίγουρα είναι ότι καλύτερο να τους δώσω το δικαίωμα να πανηγυρίσουν. Δεν έχω κερδίσει ποτέ εκεί και θα ήθελα πολύ να τα καταφέρω μια μέρα. Δυστυχώς δεν περιμένω αυτό να γίνει φέτος. Όμως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.