Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μπροστά και στο FP3 η Ferrari

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπροστά και στο FP3 η Ferrari

FORMULA 1

Μπροστά και στο FP3 η Ferrari

FORMULA 1

Η Scuderia Ferrari έκανε το 1-2 στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό που αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Η καλύτερη επίδοση ανήκε στον Sebastian Vettel, που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.12.395, με τον Kimi Raikkonen να τον πλαισιώνει όντας τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Οι Mercedes έκαναν χαμηλή πτήση, μάλιστα στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας ήταν πιο αργές με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli (με τα μωβ διακριτικά) απ’ ότι οι SF70H με τη μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά).

Φυσικά στην πορεία όλοι έβαλαν την ultra soft και με αυτή είχαμε τους καλύτερους χρόνους της τελευταίας πρόβας ενόψει της μάχης της pole position. O Valtteri Bottas ήταν τρίτος και σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Vettel ενώ ο Lewis Hamilton πέμπτος και οκτώ δέκατα πιο αργός. Το αν αυτό σημαίνει πως τα ασημί βέλη αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την Πέμπτη ή απλά ‘κρύβουν’ την πραγματική τους δυναμική, θα απαντηθεί στις 3 ώρα Ελλάδας όταν και αρχίζουν οι κατατακτήριες.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το ηλιόλουστο πρωινό στην Κυανή Ακτή όπου η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 25 βαθμούς και εκείνη του οδοστρώματος στους 39, οι Red Bull έδειξαν αρκετά ανταγωνιστικές καταλαμβάνοντας τις θέσεις τέσσερα και έξι, αν και ο Daniel Ricciardo αντιμετώπισε στο φινάλε πρόβλημα με τα φρένα του.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”>? The slightest error in Monaco is costly… as <a href=”https://twitter.com/OconEsteban”>@OconEsteban</a> found out in FP3 <a href=”https://twitter.com/hashtag/MonacoGP?src=hash”>#MonacoGP</a> ?? <a href=”https://twitter.com/hashtag/F1?src=hash”>#F1</a> <a href=”https://t.co/H6QzARb3Vm”>pic.twitter.com/H6QzARb3Vm</a></p>&mdash; Formula 1 (@F1) <a href=”https://twitter.com/F1/status/868422783285383170″>May 27, 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Δεν έλειψαν τα ατυχήματα, με τον Esteban Ocon να προκαλεί καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας όταν έστειλε τη Force India στις μπαριέρες στο σύμπλεγμα στροφών της πισίνας.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
GP-Monaco17-FP3-Times640