Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φεύγει ο Brawn από τη Mercedes;

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φεύγει ο Brawn από τη Mercedes;

FORMULA 1

Φεύγει ο Brawn από τη Mercedes;

FORMULA 1

Η συζήτηση έχει διαρκέσει πολύ καιρό, αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί με την αποχώρηση του κορυφαίου Βρετανού μηχανικού από την γερμανική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αναμφισβήτητα ο Ρος Μπρον μαζί με τον Άντριαν Νιούι είναι οι πιο πετυχημένοι μηχανικοί στη σύγχρονη ιστορία της F1. Αν κάποιος σταθεί να δει τα πρωταθλήματα και τις επιτυχίες τα τελευταία 20 χρόνια είτε ο ένας είτε ο άλλος είναι ο άνθρωπος κλειδί πίσω από την ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα κατασκευαστών με εξαίρεση τη διετία 2005 – 2006.

Ο Μπρον το 2009 διέσωσε την ομάδα που άφησε η Honda και πήρε τον τίτλο με την Brawn. Την επόμενη χρονιά εξαγοράστηκε από τη Mercedes που βρίσκεται στην 4η χρονιά της στη F1. Σ’ αυτό το διάστημα το τεχνικό επιτελείο της ομάδας εκτός από τον Τζεφ Ουίλις που παραμένει εκεί, ενισχύθηκε από κορυφαίους τεχνικούς όπως ο Άλτο Κόστα πρώην τεχνικός διευθυντής τη Ferrari, ο Μπομπ Μπελ πρώην τεχνικός διευθυντής της Renault και εσχάτως ο Πάντι Λόου πρώην τεχνικός διευθυντής της McLaren. Προφανώς υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων σίγουρα όμως κανείς εξ’ αυτών δεν έχει το ειδικό βάρος του Ρος Μπρον που τα τελευταία χρόνια έχει το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή για την ομάδα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Mercedes έχει έναν ικανό άνθρωπο γι’ αυτό το ρόλο, τον Τότο Βολφ. Επίσης στα πιτ της ομάδας βρίσκεται και ο Νίκι Λάουντα.

Advertisement
Advertisement

Ο Λόου ήρθε από τη McLaren στη Mercedes για ν’ αναλάβει το ρόλο του Μπρον αν και στη γερμανική ομάδα προφανώς δε θέλουν να φύγει ο Βρετανός μηχανικός. Ειδικά βλέποντας τη φετινή πρόοδο και ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

Πιστεύουν όμως πως η λειτουργία μιας σύγχρονης ομάδας F1, μ’ έναν αγωνιστικό διευθυντή είναι αναχρονισμός και θέλουν το Μπρον να παραμείνει έχοντας μέρος των αρμοδιοτήτων του. Αυτό δεν το δέχεται ο 60χρονος Βρετανός και όλα δείχνουν ότι τις αρμοδιότητές του στην ομάδα θα μιοραστούν οι Λόου και Βολφ. Ο Πάντι Λόου το τεχνικό κομμάτι και ο Τότο Βολφ το αθλητικό.

Κάποια σενάρια θέλουν το Μπρον να αναλαμβάνει αντίστοιχο ρόλο στη Honda που επιστρέφει στη F1 το 2015 με τη McLaren. Από τη Mercedes που παλιότερα διέψευδαν τα αντίστοιχα σενάρια τώρα αρνούνται να σχολιάσουν.