Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brawn: Θα μείνει στην κορυφή η Mercedes!

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brawn: Θα μείνει στην κορυφή η Mercedes!

FORMULA 1

Brawn: Θα μείνει στην κορυφή η Mercedes!

FORMULA 1

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας πιστεύει πως το πρόγραμμα εξέλιξης που έχει διαμορφώσει για το δεύτερο μισό της σεζόν θα επιτρέψει στην ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Η χρονιά ξεκίνησε με τη Mercedes να διαθέτει ένα ταχύ μονοθέσιο το οποίο έφθειρε όμως υπέρμετρα τα ελαστικά σε ρυθμό αγώνα. Τα ασημί βέλη έχουν μέχρι τώρα εκκινήσει σε επτά από τους δέκα αγώνες από την pole η συγκομιδή βαθμών δεν ήταν όμως πάντα ανάλογη.

Έτσι σήμερα η Mercedes βρίσκεται 2η στους κατασκευαστές και  υπολείπεται από την κορυφή της βαθμολογίας 69 βαθμούς ενώ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα οδηγών ο Χάμιλτον με 124 βαθμούς βρίσκεται στην 4η θέση απέχοντας 48 από την κορυφή.

Οι τελευταίες εμφανίσεις όμως της Γερμανικής ομάδας και ειδικά αυτή στο Ουγγαρόρινγκ όπου ο Χάμιλτον κέρδισε στα ίσα έχουν φέρει τα χαμόγελα στο Μπράκλεϊ όπου πλέον αισιοδοξούν για τη συνέχεια. Μιλώντας σχετικά ο Ρος Μπρον τόνισε: ” Στην ομάδα αυτή τη στιγμή επικρατεί πολύ καλό πνεύμα. Ξέρω  τον προγραμματισμό όσον αφορά στις βελτιώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα και αξιολογώντας το ρυθμό εξέλιξης που έχουμε πετύχει αλλά και ότι οι βελτιώσεις δουλεύουν πραγματικά στην πίστα.  Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εύκολα σε σημείο όπου θα μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο μονοθέσιο του 2014. Υπάρχουν περιοχές στο φετινό μονοθέσιο τις οποίες θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε ως το τέλος καθότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα μάθουμε στο μονοθέσιο του 2014. Άλλα τμήματα του φετινού μονοθεσίου που δε θα μεταφερθούν στη νέα χρονιά αργά ή γρήγορα θα σταματήσουμε να τα εξελίσσουμε. Κάποιες ομάδες που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες θα σταματήσουν κάποια στιγμή να εξελίσσουν τα φετινά μονοθέσια. Για μας ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουμε και στα δυο προγράμματα”.

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Λιούις Χάμιλτον ο κορυφαίος Βρετανός μηχανικός συμπλήρωσε: “Προφανώς η παρουσία ενός πιλότου με τις ικανότητες του Λιούις στην ομάδα αυξάνει τις προσδοκίες. Όπως κάθε πιλότος έτσι κι αυτός χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα για να βρει τις ισορροπίες και τα πατήματά του μέσα στην ομάδα.  Βλέπω πλέον μερικά σπουδαία δείγματα γραφής στους τελευταίους αγώνες.  Είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτούμε την καλή συγκυρία για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαστε σε ένα ταξίδι όπου δεν ξέρουμε τα όρια”.