Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brawn: Η χρονιά δεν θα εξελιχθεί όπως εκείνη του 1992

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brawn: Η χρονιά δεν θα εξελιχθεί όπως εκείνη του 1992

FORMULA 1

Brawn: Η χρονιά δεν θα εξελιχθεί όπως εκείνη του 1992

FORMULA 1

Μπορεί η Mercedes-AMGF να έχει ξεκινήσει εμφατικά το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο σύμφωνα με πολλούς οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσά τους είναι και ο αγωνιστικός διευθυντής του σπορ, Ross Brawn. Ο Βρετανός θεωρεί πως η επανάληψη του εκπληκτικού επιτεύγματος των τριών συνεχόμενων 1-2 στους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν, δεν σημαίνει πως η φετινή σεζόν θα εξελιχθεί όπως εκείνη του 1992.

Και πως η Mercedes, που μετράει ήδη πέντε συνεχόμενα νταμπλ στην υβριδική εποχή της Formula 1, θα απολαύσει απόλυτη κυριαρχία ανάλογη εκείνης που είχε απολαύσει τότε η Williams.

Advertisement
Advertisement

«Παρά τις στατιστικές που είναι υπέρ της Mercedes, δεν πιστεύω πως το σενάριο του 2019 θα εξελιχθεί όπως εκείνο το 1992. Τα τρία συνεχόμενα 1-2 των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas οφείλονται σε μία ομάδα η οποία έως τώρα αποδίδει τέλεια! Με εξαιρετικό τεχνικό πακέτο. Όμως έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό απ’ ότι η Williams το 1992. Στο Μπαχρέιν η Ferrari κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές κι αν δεν είχαν τα προβλήματα αξιοπιστίας που προέκυψαν στον αγώνα, θα έπαιρναν μία εμφατική νίκη με τον Charles Leclerc. Ελπίζω λοιπόν πως το 2019 δεν θα αποτελέσει επανάληψη του 1992 και πως θα έχουμε μεγάλη μάχη για τον τίτλο, πράγμα που θα ήταν θετικό για το σπορ», είπε ο Brawn.

To 1992 o Nigel Mansell κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο του στην F1, παίρνοντας πέντε νίκες στα πρώτα πέντε Grand Prix και συνολικά εννέα.