Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Bottas: Σουρεαλιστικό το πρώτο τρόπαιο της F1!

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bottas: Σουρεαλιστικό το πρώτο τρόπαιο της F1!

FORMULA 1

Bottas: Σουρεαλιστικό το πρώτο τρόπαιο της F1!

FORMULA 1

Ο 28χρονος Φινλανδός οδηγός της Mercedes πήρε την 1η του νίκη την προηγούμενη Κυριακή στο Σότσι. Ο Βάλτερι που χρησιμοποιεί το Νο 77 στο μονοθέσιό του χρειάστηκε 81 αγώνες για ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μιλώντας γι’ αυτό είπε: «Είναι δύσκολο να εξηγήσω πως νιώθω είναι λίγο σουρεαλιστικό. Είναι το πρώτο μου τρόπαιο η δουλειά που έχω ρίξει για να το πετύχω, είναι θαυμάσιο. Πήρα λοιπόν το πρώτο και ελπίζω ν’ ακολουθήσουν και άλλα τώρα που ξέρω πως γίνεται. Σήμερα απέδειξα τόσο στην ομάδα όσο και στον εαυτό μου ότι μπορώ να κερδίσω. Δεν αμφέβαλα ποτέ για τις ικανότητές μου όμως η νίκη μου δίνει αυτοπεποίθηση περιμένω καλύτερους αγώνες από δω και πέρα. Ανυπομονώ να το αποδείξω στα επόμενα GP. Ο αγώνας ενάντια στη Ferrari ήταν σκληρός αλλά κατάφερα να μείνω μπροστά. Η Ferrari είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος φέτος. Στους τελευταίους 10 γύρους ζήτησα να μην μου μιλάνε στην ενδοεπικοινωνία ώστε να συγκεντρωθώ στην οδήγηση. Προσπαθούσα να είμαι όσο ταχύτερος μπορούσα σε κάθε γύρο και με προβλημάτισαν αρκετά όσοι ήταν ένα γύρο πίσω και έπρεπε να τους ντουμπλάρω».

Άλλοι τέσσερις Φινλανδοί έχουν κερδίσει αγώνα F1: Χάκινεν, Ράικονεν, Κοβαλάινεν, Κ.Ρόσμπεργκ. Οι τρεις πήραν και τίτλο, ο Χάκινεν μάλιστα 2.

Advertisement
Advertisement