Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Bottas και με διαφορά στην 1η μέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bottas και με διαφορά στην 1η μέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη

FORMULA 1

Bottas και με διαφορά στην 1η μέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη

FORMULA 1

Μετά την κυριαρχία της στο Grand Prix της περασμένης Κυριακής όπου έκανε το 1-2 και μάλιστα για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα, η Mercedes κυριάρχησε και στην πρώτη ημέρα δοκιμών εξέλιξης που διεξάγονται στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Ο Valtteri Bottas ήταν σχεδόν ενάμιση δευτερόλεπτο ταχύτερος του πλησιέστερου αντιπάλου και η καλύτερη επίδοσή του, που ήρθε το απόγευμα με τη C5 γόμα της Pirelli που είναι και η πιο μαλακή στη γκάμα της, ήταν μόλις 0.105sec μακριά από τον χρόνο που του χάρισε την pole position στο Μονμελό!

Όσο για την επιλογή αλλαγής γόμας, γιατί η pole ήρθε με τη C3, έγινε με το μυαλό στο Μονακό, Γιατί στον επόμενο αγώνα είναι η C5 που θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον – κι ας πρόκειται για σιρκουί εντελώς διαφορετικό από εκείνο του Μονμελό.

Δεύτερος ήταν ο Charles Leclerc για τη Ferrari, χρησιμοποιώντας τη C2 γόμα, ενώ τρίτος ο Daniil Kvyat της Scuderia Toro Rosso, χρησιμοποιώντας τη C4.

Ένα πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης της RB15 έδωσε πρόωρο τέλος στην ημέρα του Pierre Gasly και της Red Bull Racing αν και ο Γάλλος είχε ήδη προλάβει να καλύψει 118 γύρους στο ισπανικό σιρκουί.

Advertisement

Τους περισσότερους γύρους (133) σημείωσαν ο Sebastian Vettel που έκανε δοκιμές για λογαριασμό της Pirelli χωρίς ξέρει ή να γνωστοποιείται από την ιταλική ομάδα τι ακριβώς δοκίμαζε σε ότι αφορούσε στις γόμες και ο Nicholas Latifi με τη Williams.

Στα αξιοσημείωτα ήταν το ατύχημα του Callum Illott που στα μισά της απογευματινής περιόδου, έχασε τον έλεγχο της Alfa Romeo στη στροφή 3. Οι ζημιές στο μονοθέσιό του ήταν τέτοιες, που δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην πίστα πριν το τέλος της ημέρας.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη: