Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μπέρμαν: Ο Χάμιλτον με βοήθησε να βγω από το μονοθέσιο! (+video)

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπέρμαν: Ο Χάμιλτον με βοήθησε να βγω από το μονοθέσιο! (+video)

FORMULA 1

Μπέρμαν: Ο Χάμιλτον με βοήθησε να βγω από το μονοθέσιο! (+video)

FORMULA 1

Ο 18χρονος οδηγός της Ferrari εντυπωσίασε με το ντεμπούτο το στην Τζέντα. Ωστόσο το πρώτο Grand Prix της ζωής του νεαρού Όλιβερ μόνο εύκολο δεν ήταν.

Advertisement
Advertisement

Ο νεαρός Βρετανός κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον Κάρλος Σάινθ ο οποίος διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα την Παρασκευή. Η Ferrari δεν το πολυσκέφτηκε και κάλεσε άμεσα τον εφεδρικό οδηγό της ο οποίος βρισκόταν επίσης στην Τζέντα για το πρωτάθλημα F2.

Ο Μπέρμαν είχε εξασφαλίσει, μάλιστα, την pole για τον αγώνα Sprint την Πέμπτη. Ξαφνικά, όμως, κλήθηκε να πιάσει πολύ πιο… μεγάλα ψάρια! Ο Όλιβερ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ήδη από το FP3 έδειξε να μαθαίνει με μεγάλη ταχύτητα, ενώ στις κατατακτήριες έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκρισή του στο Q3.

Στον αγώνα τα πήγε εξαιρετικά κατακτώντας την 7η θέση. Ο αγώνας του Όλιβερ είχε αρκετές μάχες στην πίστα. Οι δύο σημαντικότερες ήταν με τους Τσουνόντα και Χούλκενμπεργκ.

Advertisement
Advertisement

Ο Μπέρμαν κέρδισε και τις δύο στο τέλος. Όχι, όμως, προτού πάρει μερικά μαθήματα από τους πολύ πιο έμπειρους ανταγωνιστές του. «Ήταν πολύ πιο έξυπνοι από εμένα στην διαχείριση της ενέργειας από τις PU τους. Ιδίως ο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος έδειχνε να την ξοδεύει σε όλα τα σωστά σημεία. Εγώ ξόδευα την ενέργεια σε λάθος σημεία. Έπρεπε να μάθω επάνω στη δουλειά» δήλωσε.

Μετά την καρό σημαία, ο Μπέρμαν δέχτηκε τα συγχαρητήρια των υπόλοιπων οδηγών. Ο Λεκλέρ μίλησε με κολακευτικά λόγια για εκείνον όπως και οι Ράσελ-Νόρις. Πριν από όλους, όμως, τον προσέγγισε ο Λιούις Χάμιλτον.

«Ξαφνικά βρήκα τον εαυτό μου να τρέχει δίπλα σε παιδικούς του ήρωες. Και ο αγώνας ήταν πολύ απαιτητικός, 50 γύροι κατατακτήριων δοκιμών. Ο Λιούις στην πραγματικότητα με βοηθούσε να βγω από το μονοθέσιο γιατί δυσκολευόμουν λόγω της εξάντλησης!» παραδέχτηκε ο Μπέρμαν.