Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

BBC: Χωρίς F1 λόγω περικοπών!

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BBC: Χωρίς F1 λόγω περικοπών!

FORMULA 1

BBC: Χωρίς F1 λόγω περικοπών!

FORMULA 1

Το Βρετανικό δίκτυο αναγκάστηκε να παραχωρήσει το συμβόλαιο που είχε με τη F1 μέχρι και το 2018 στο Channel 4 λόγω δραστικών μειώσεων στον προϋπολογισμό του. Οι μειώσεις φτάνουν τα 150 εκατομμύρια για το 2016.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αναφερόμενη στο γεγονός η διευθύντρια αθλητικού προγράμματος του BBC, Barbara Slater τόνισε: «Η σημερινή οικονομική κατάσταση του BBC μας υποχρεώνει να πάρουμε κάποιες σκληρές αποφάσεις αντίθετες με αυτό που επιθυμούμε. Ο στόχος για σημαντικές μειώσεις οδηγεί σε άμεσο τερματισμό της συμφωνίας μας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με τη F1».

Θυμίζουμε πως το BBC πήρε το 2009 τα δικαιώματα για ελεύθερη επίγεια μετάδοση από το ITV. Υποχρεώθηκε το 2012 να μοιραστεί τις μεταδόσεις με το SKY και περιορίστηκε να μεταδίδει 10 αγώνες απευθείας και εκτεταμένα highlights από τους υπόλοιπους.

Advertisement
Advertisement

Το Channel 4 θα μεταδίδει για τα επόμενα τρία χρόνια τα GP όσον αφορά στην ελεύθερη τηλεόραση και το πακέτο που είχε μέχρι σήμερα το BBC, δηλαδή μόνο 10 αγώνες απευθείας. Αναμένονταν να πάρει τα δικαιώματα το ITV αλλά το Channel 4 έκανε τον αιφνιδιασμό.

Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Bernie Ecclestone τόνισε: «Λυπάμαι που το BBC δεν μπορεί να εκπληρώσει το συμβόλαιό του. Είμαι χαρούμενος που έχουμε πλέον σχέση με ένα κανάλι που θα μεταδίδει τη F1 σε ελεύθερη τηλεόραση χωρίς διακοπές για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης είμαι πεπεισμένος πως θα υπάρξει μια νέα προσέγγιση στη μετάδοση καθώς ο κόσμος αλλά και η F1 εξελίσσεται».

Advertisement

Όσον αφορά στα ραδιοφωνικά δικαιώματα το BBC Radio 5 επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι και το 2021. Απομένουν ανακοινώσεις από το Channel 4 όσον αφορά στη στελέχωση του τμήματος που θα καλύπτει τη F1.