FORMULA 1

Αργεί η αναβάθμιση της Force India

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αργεί η αναβάθμιση της Force India

FORMULA 1

Αργεί η αναβάθμιση της Force India

FORMULA 1

Έχοντας στο ενεργητικό της μόλις τρεις ημέρες δοκιμών εξέλιξης το χειμώνα, η νέα Force India εύλογα υστερεί εξέλιξης έναντι του ανταγωνισμού. Μόνο που όπως αποκάλυψε η ινδική ομάδα, το μεγάλο πακέτο αναβάθμισης της VJM08, θα αργήσει…

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Συνήθως οι ομάδες εισάγουν μεγάλο αριθμό αναβαθμίσεων στο πρώτο ευρωπαϊκό Grand Prix, συνήθως το ισπανικό, που φέτος διεξάγεται στις 10 Μαΐου. Ωστόσο, για τη Force India, το B-Spec δεν θα έρθει πριν την Αυστρία, με τον αγώνα του Red Bull Ring να είναι προγραμματισμένος για τις 21 Ιουλίου!

«Η εξέλιξη του μονοθεσίου μας προχωράει και θέλουμε κάποια στιγμή να εισάγουμε ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης», είπε στο βρετανικό Autosport ο Rob Fernley, Νο2 στην ιεραρχία της ομάδας. «Θα είναι ουσιαστικά B-Spec της VJM08 αλλά μάλλον δεν θα το δούμε στην πίστα πριν την Αυστρία. Κρίναμε πως πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό με το υπάρχον πακέτο και τότε, θα πάμε στο επόμενο βήμα. Δεν λέω πως θα μας τοποθετήσει ξαφνικά στην κορυφή αλλά ελπίζουμε να μας επαναφέρει στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας που είχαμε».

Advertisement
Advertisement

Η Force India αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και η απουσία από τις δοκιμές του Χειμώνα, προέκυψε λόγω θεμάτων οικονομικής φύσης με προμηθευτές της. Πλέον, χρησιμοποιεί την αεροδυναμική σήραγγα της Toyota, στην Κολωνία και εκεί θα συνεχίσει να εξελίσσει το νέο μονοθέσιο μέχρι και τον Απρίλιο.

Μετά τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, η ινδική ομάδα έχει επτά πόντους στο ενεργητικό της, έξι από τον Nico Hulkenberg και έναν από τον Sergio Perez. Βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

Advertisement

Το τρίτο φετινό Grand Prix διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα στη Σαγκάη. Απολαύστε το στις 16:00 από την τηλεόραση του Alpha!