Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το απολαμβάνει ο Kimi Raikkonen

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το απολαμβάνει ο Kimi Raikkonen

FORMULA 1

Το απολαμβάνει ο Kimi Raikkonen

FORMULA 1

Φέτος ο Kimi Raikkonen διανύει μία μεστή σεζόν, με θετικά αποτελέσματα και κορύφωση τη νίκη του στο Circuit of the Americas – την πρώτη του μετά από 5 χρόνια και 113 αγώνες.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SetianF1)

Όμως ακόμα και πριν την επιτυχία στον δέκατο-όγδοο γύρο της σεζόν, ο οδηγός της Ferrari έβλεπε το ποτήρι μισογεμάτο – τουλάχιστον αν αναλογιστεί κανείς όσα δήλωσε στο motorsport.com.

«Γενικά τα πράγματα κυλούν πιο ομαλά τον τελευταίο καιρό. Εξαρτάται από το πόσο καλά αποδίδει το μονοθέσιο. Έχω όμως μία καλή ομάδα ανθρώπων γύρω μου, παρότι ήταν κρίμα που χάσαμε τον μηχανικό μου, Dave Greenwood, στο ξεκίνημα της σεζόν. Είχαμε κάποιους ατυχείς αγώνες, όπου δεν τερματίσαμε αλλά αυτά συμβαίνουν. Είμαστε όμως ψηλά, τουλάχιστον μαχόμαστε για νίκες και προφανώς αυτό είναι πιο διασκεδαστικό», είπε ο Iceman.

Advertisement
Advertisement

Ο 39χρονος έκανε έναν μίνι-απολογισμό της σεζόν, όπου δείχνει αναγεννημένος, παρότι η Scuderia αποφάσισε στο τέλος της χρονιάς να τον αντικαταστήσει με τον νεαρό και ταλαντούχο Charles Leclerc. Και παράλληλα, μία σύγκριση του πως ήταν η Formula 1 όταν ξεκίνησε την εμπλοκή του σε αυτή και πως τώρα.

Kimi-USA18-a640

«Αν δούμε όλη τη σεζόν, τα έχουμε πάει καλά, δεν υστερούσαμε κάπου. Τα αποτελέσματα έρχονται όταν όλα γίνονται σωστά και αποφεύγονται τα λάθη από εμάς τους οδηγούς ή οι αστοχίες κάθε είδους. Στο παρελθόν ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν εγκαταλείψεις, όμως τώρα πια δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτό. Όμως συνολικά, δεν πιστεύω πως η F1 έχει αλλάξει σε σχέση με πριν από 20 χρόνια. Τα ίδια πράγματα που έκαναν ένα μονοθέσιο γρήγορο τότε, το κάνουν και τώρα», είπε ο Raikkonen.

Advertisement

Την επόμενη διετία ο Iceman θα οδηγεί για λογαριασμό της Alfa Romeo Sauber.