Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκάλυψη: Η νέα Sauber C36!

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Η νέα Sauber C36!

FORMULA 1

Αποκάλυψη: Η νέα Sauber C36!

FORMULA 1

Η Sauber έγινε η πρώτη ομάδα που πραγματοποίησε την πλήρη αποκάλυψη του μονοθεσίου με το οποίο θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2017: τη C36.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Μετά τις πρώτες ματιές στη Williams FW40 (η επίσημη παρουσίαση της οποίας είναι προγραμματισμένη για τις 25 Φεβρουαρίου), σήμερα άνοιξε ο χορός των επίσημων παρουσιάσεων με την επετειακή Sauber, το 25ο δηλαδή μονοθέσιο στην ιστορία της ομάδας, να επιβεβαιώνει πως τα φετινά «όπλα» είναι άκρως εντυπωσιακά!

Εναρμονισμένη με τις αλλαγές τεχνικών κανονισμών, η «ελβετίδα» που φέρει και φέτος υβριδική μηχανή της Ferrari (ωστόσο προδιαγραφών 2016), είναι φαρδύτερη, με μεγάλο κάθετο πτερύγιο στο κάλυμμα του κινητήρα και με τα μεγαλύτερων διαστάσεων φετινά ελαστικά της Pirelli.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με την προκάτοχό της, είναι εμφανής επίσης η μεγαλύτερη απόσταση που έχουν τα bargeboards από το «σώμα» του μονοθεσίου. Ίδια φιλοσοφία έχουμε στο πρόσθιο ρύγχος ενώ σε σχέση με τις πρώτες ματιές στη Williams, δεν βλέπουμε να υπάρχει S-Duct που να βοηθάει στη ροή του αέρα προς το πίσω μέρος.

Sauber-C36-presentation-c640

Σε σχέση με το μόνιμο τα τελευταία χρόνια γαλανόλευκο χρώμα, το φετινό μονοθέσιο της Sauber, πρώτο της εποχής ιδιοκτησίας της Longbow Finance S.A., έχει έντονα στοιχεία σε χρυσό και ένα μεγάλο λογότυπο με το οποίο εορτάζονται τα 25 της χρονιάς. Το οποίο προφανώς θα αποχωρήσει εάν βρεθεί μεγάλος χορηγός – τομέας στον οποίο είναι εμφανές πως το τμήμα marketing της ομάδας έχει δουλειά ακόμα να κάνει.

Advertisement

«Έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε ξανά ισχυροί. Να επιστρέψουμε σε επιτυχημένες περιόδους της ομάδας. Έχουμε νέα προσέγγιση και ξεκινήσαμε να χτίζουμε τα θεμέλια για το μέλλον. Προφανώς θέλουμε να βελτιωθούμε και έχοντας καλή βάση αλλά και πόρους, θέλουμε να εξελίξουμε το μονοθέσιο μας μέσα στη σεζόν. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό», παραδέχθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος της Sauber, Monisha Kaltenborn.

Sauber-C36-presentation-b640tall

Advertisement

Για το τεχνικό κομμάτι μίλησε ο νέος τεχνικός διευθυντής της ελβετικής ομάδας, Jörg Zander: «Τα μονοθέσια έχουν φαρδύνει ξανά, από τα 1.8 στα 2.0m. Τα ελαστικά είναι κατά 25% φαρδύτερα, οι εμπρός και πίσω αεροτομές έχουν αυξημένες διαστάσεις επίσης ενώ και οι διαχύτες έχουν μεγαλώσει. Όλα αυτά συνεπάγονται αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης, περισσότερη πρόσφυση και κατά συνέπεια, καλύτερους χρόνους. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική σταθερότητα».

Ωστόσο ο Γερμανός μάλλον μιλάει… εκ μέρους των τεχνικών που συνάντησε τον περασμένο μήνα, καθώς ήρθε από την Audi μόλις τον Ιανουάριο άρα δεν είχε καμία συμμετοχή στη δημιουργία του συγκεκριμένου μονοθεσίου. Βέβαια ξέρει καλά τα κατατόπια στο Χίνβιλ, καθώς τη διετία 2006-2007, ήταν επικεφαλής σχεδιαστής της τότε BMW Sauber F1.

Sauber-C36-presentation-e640

Advertisement

Ο Marcus Ericsson παραμένει στην ομάδα προσφέροντας σταθερότητα αλλά και κάποια οικονομική βοήθεια ενώ στο πλευρό του θα έχει φέτος τον ταλαντούχο, Pascal Wehrlein. Ωστόσο ο Γερμανός θα απουσιάσει από το πρώτο τεστ της σεζόν που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη, λόγω τραυματισμού (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων των ομάδων της Formula 1 για το 2017.